to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:45 | 04.10.2022

Πολιτική

Βουλή: Αναφορά βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για τη στήριξη εργαζόμενης που ακρωτηριάστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Π. & Αγλ. Κυριακού

Αναφορά 38 βουλευτών/-τριών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατατέθηκε στους υπουργούς Υγείας και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων για τη στήριξη της εργαζόμενης που ακρωτηριάστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Π. & Αγλ. Κυριακού


Με την Αναφορά τους για τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας &  Κοινωνικών Υποθέσεων, έπειτα από πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Επικρατείας, Πάνου Σκουρλέτη, 38 βουλεύτριες και βουλευτές του κόμματος, επανέρχονται στον ακρωτηριασμό εργολαβικής εργαζόμενης στα πλυντήρια του νοσοκομείου Παίδων, «Π. και Αγλ. Κυριακού» τον περασμένο Αύγουστο και στην ανάγκη πολύπλευρης στήριξής της.

Με την αναφορά που έχει ως θέμα: «Για την άμεση και αποτελεσματική στήριξη της εργαζόμενης που ακρωτηριάστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Π. & Αγλ. Κυριακού και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια και υγεία του συνόλου των εργαζομένων», κατατέθηκε στους αρμόδιους υπουργούς η σχετική ανακοίνωση του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν. ΠΑΙΔΩΝ Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ, που εκδόθηκε στις 25/8/2022.

Οι υπογράφοντες την Αναφορά επισημαίνουν ότι στην ανακοίνωση του Σωματείου «καταγράφονται ανησυχίες, καταγγελίες και επισημάνσεις για την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει υπηρεσίες του Νοσοκομείου αλλά και προτάσεις που έγιναν και προς τη Διοίκηση του Παίδων για την στήριξη της εργαζόμενης εστιάζοντας στην οικονομική ενίσχυση της για την φροντίδα της υγείας της αλλά και στη μέριμνα για την επαγγελματική της αποκατάσταση.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι σε παρέμβασή τους στη Διοίκηση του Νοσοκομείου διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες εργασίες κάτω από τις οποίες η συνάδελφός τους έχασε το χέρι της και για τη μη λειτουργία της ασφάλειας – διακοπής λειτουργίας του μηχανήματος που πιθανόν οφείλεται στην παλαιότητα και τυχόν ελλιπή συντήρησή του και εξέφρασαν αιτήματα για την πλήρη οικονομική στήριξη της συναδέλφου τους που αφορά την αποκατάσταση της υγείας της αλλά και τις ανάγκες που θα προκύψουν κατά την διάρκεια της νοσηλείας της καθώς και για την μελλοντική επαγγελματική της αποκατάσταση σε μόνιμη θέση εργασίας».

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι, με αφορμή το τραγικό εργατικό ατύχημα, θέτουν και μια σειρά αιτήματα ιδιαίτερης σημασίας: «α) Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και προστασίας σε κάθε τμήμα ανάλογα με τις ανάγκες του, β) Εκπαίδευση όλου του προσωπικού από ειδικό ασφαλείας για τήρηση των μέτρων, γ) Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Να σταματήσει η εντατικοποίηση, η υπερεφημέρευση, οι διπλοβάρδιες και οι υπερωρίες, δ) Να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στα καθήκοντα για τα οποία έχουν προσληφθεί και να σταματήσει η απασχόληση σε αλλότρια καθήκοντα, ε) Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του Νοσοκομείου, μη ανάθεση υπηρεσιών σε εργολάβους και ΣΔΙΤ».

Παρακαλούμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, για την απάντηση σχετικά με τις ενέργειες των ερωτώμενων Υπουργείων για αποτελεσματική, δίκαιη καιουσιαστική επίλυση των θεμάτων. 

Η ανακοίνωση του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)