to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:17 | 04.10.2022

Κοινωνία

Κύθηρα: 47 πρόσφυγες επί δύο ημέρες παρατημένοι στο λιμάνι του νησιού

Ήδη από το πρωί της Δευτέρας, εκκίνησε η προανακριτική διαδικασία για την ταυτοποίηση και την καταγραφή των ανθρώπων. Ωστόσο, δύο μερόνυχτα έχουν παραμείνει στο ίδιο σημείο.


*φωτογραφία αρχείου

Δύο ημέρες παρατημένοι σε λιμάνι των Κυθήρων συμπληρώνουν 47 πρόσφυγες, ο οποίοι έφτασαν στο νησί τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα kythera.news, oi 11 οικογένειες των 47 συνολικά ατόμων, μεταξύ των οποίων 13 παιδιά και 2 βρέφη, διανυκτέρευσαν την Κυριακή κάτω από το υπόστεγο στο μόλο Καψαλίου. Στο μέρος έσπευσαν εθελοντές με τρόφιμα, στρώματα, κουβέρτες και είδη  πρώτης ανάγκης. 

Ήδη από το πρωί της Δευτέρας, εκκίνησε η προανακριτική διαδικασία για την ταυτοποίηση και την καταγραφή των ανθρώπων. Ωστόσο, δύο μερόνυχτα έχουν παραμείνει στο ίδιο σημείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του efsyn.gr, οι κάτοικοι αναφέρουν πως στο σημείο βρίσκονται πολλά παιδιά και δύο νεογέννητα βρέφη, ενώ προσπαθούν να φροντίσουν και να βοηθήσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται παρατημένοι στο σημείο εδώ και μέρες.

Το χρονικό

47 πρόσφυγες έφτασαν στον όρμο Καψαλίου τα ξημερώματα της Κυριακής, 2/10. Στο σημείο βρέθηκε το Λιμενικό Σώμα, αλλά και αλιευτικό σκάφος, προκειμένου να βγάλουν στην παραλία Σπαραγάριο της περιοχής, τους πρόσφυγες. Είχαν ήδη αποβιβαστεί νωρίτερα τέσσερα άτομα με φουσκωτό σκάφος.  

Ανάγκη για τρόφιμα

Υπάρχει σημαντική ανάγκη για τρόφιμα, καθώς ανάμεσα στους πρόσφυγες βρίσκονται πολλά μικρά παιδιά και βρέφη. Προτεραιότητα στις προμήθειες, δίνεται στην ξηρά τροφή, γαλάτων και χυμών, οι οποίες συγκεντρώνονται στον μόλο Καψαλίου. 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το kythera.news:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)