to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:13 | 04.10.2022

Οικονομία

Δημ. Βίτσας: «Να αρχίσει η κυβέρνηση να διαβάζει το βιβλίο της καθημερινότητας των πολιτών»

«Απαιτείται λήψη μέτρων άμεσα, με προτεραιότητα σε αυτά που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών του ενεργειακού (μείωση ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα από 0,75 σε 0,45 ευρώ/λίτρο, εκτεταμένοι έλεγχοι στην αγορά για την πάταξη των φαινομένων αισχροκέρδειας, ενίσχυση των ενναλακτικών μορφών ενέργειας, στοχευμένες παρεμβάσεις που αφορούν τη βελτίωση της διαβίωσης των κατώτερων στρωμάτων)»


O Δημήτρης Βίτσας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τόνισε συγκεκριμένα μιλώντας στον Σκάι:

«Μια κυβέρνηση δοκιμάζεται στις κρίσεις, εκεί αποδεικνύει τι ακριβώς είναι, και όχι όταν τα πράγματα είναι καλά. Η Ελλάδα έχει μείνει πολύ πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη λόγω των μνημονίων, έχει λοιπόν επιχειρήματα και μπορεί να πάρει μέτρα ώστε να συμβάλει στην ανθεκτικότητα του βιοτικού επιπέδου του λαού. Ορισμένα από αυτά  έρχονται από την εργαλειοθήκη της ίδιας της ΕΕ και κυρίως αφορούν το ρεύμα και την ενέργεια γενικότερα (μείωση του ειδ. φόρου κατανάλωσης, μείωση ΦΠΑ κλπ), και άλλα μπορούν να είναι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο βαθμό που έχει μια διαφορετική εν συνόλω πολιτική, η οποία θα λειτουργεί μόνιμα και όχι επιδοματικά, ανακουφιστικά για τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας και τη μεσαία τάξη.

Μπορεί σήμερα οι περισσότερες κυβερνήσεις των Ευρωπαϊκών χωρών να είναι ακραιφνώς καπιταλιστικές και να “διαβάζουν” το ίδιο βιβλίο, όμως θα πρέπει πλέον να αρχίσουμε να διαβάζουμε το βιβλίο της καθημερινότητας των πολιτών και να μην  ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση. Λήψη  λοιπόν μέτρων άμεσα, με προτεραιότητα αυτά που στοχεύουν  στην αντιμετώπιση των συνεπειών του ενεργειακού (μείωση ειδ. φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα από 0,75 σε 0,45 ευρώ/ λίτρο, εκτεταμένοι έλεγχοι στην αγορά για την πάταξη των φαινομένων αισχροκέρδειας, ενίσχυση των ενναλακτικών μορφών ενέργειας, στοχευμένες παρεμβάσεις που αφορούν τη βελτίωση της διαβίωσης των κατώτερων στρωμάτων κλπ).

Αν αυτά παρθούν και υλοποιηθούν συνδυαστικά, θα προσφέρουν ουσιαστική ανακούφιση στην κοινωνία.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και οι προτάσεις που καταθέτει, δεν διαθέτουν αξιοπιστία. Όμως η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού πιστεύει ότι όσο αφορά τα ζητήματα του κοινωνικού κράτους , ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα τα καταφέρει καλύτερα από τη ΝΔ. Και το θέμα είναι προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί ο καθένας.»

Δείτε το βίντεο: 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)