to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:54 | 04.10.2022

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης «Στο Κόκκινο»: Για εμένα οι επιθέσεις αυτές είναι τίτλος τιμής

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, τόνισε πως «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει αποφασίσει να ψάξει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και ενέκρινε χθες την αποστολή στην Αθήνα, η οποία έχει προαναγγελθεί όχι από τον Παπαδημούλη που παρουσίασε κάποιο μυστικό, αλλά από την ίδια την επιτροπή PEGA»


Σαφείς απαντήσεις για την αποστολή της εξεταστικής επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, στις 3 και 4 Νοεμβρίου, έδωσε ο Αντιπρόεδρος του Ε/Κ και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Μιλώντας «στο Κόκκινο» απάντησε στις επιθέσεις εναντίον του, χαρακτηρίζοντάς τες μάλιστα «τίτλο τιμής».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, τόνισε πως «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει αποφασίσει να ψάξει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και ενέκρινε χθες την αποστολή στην Αθήνα, η οποία έχει προαναγγελθεί όχι από τον Παπαδημούλη που παρουσίασε κάποιο μυστικό, αλλά από την ίδια την επιτροπή PEGA».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Ο Δημ. Παπαδημούλης τόνισε πως «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει αποφασίσει να ψάξει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και ενέκρινε χθες την αποστολή στην Αθήνα, η οποία έχει προαναγγελθεί όχι από τον Παπαδημούλη που παρουσίασε κάποιο μυστικό, αλλά από την ίδια την επιτροπή PEGA».

«Δυστυχώς για τους οπαδούς της συγκάλυψης, για τους οπαδούς του σκανδάλου των υποκλοπών, και του σκανδάλου μέσα στο σκάνδαλο, που είναι ακριβώς αυτή η προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι υποκλοπές, η αλήθεια είναι ότι η ίδια η εξεταστική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, η PEGA, έχει ανακοινώσει την αποστολή της στην Αθήνα και την Κύπρο από τις 22 Σεπτεμβρίου. Με επίσημη ανακοίνωσή της από τον λογαριασμό της στo twitter.

Επίσης η αλήθεια είναι ότι ο Πρόεδρός της ο κ. Λένερς, που προφανώς του τράβηξαν τ' αυτί, έπεσαν τηλέφωνα και τον οδήγησαν στο να μου κάνει επιθέσεις με ψέματα και με μισόλογα, είναι ο ίδιος που στις 14 Σεπτεμβρίου συνέταξε επιστολή προς την κα Μέτσολα  ζητώντας από το Προεδρείο του Ε/Κ να εγκρίνει την αποστολή της εξεταστικής επιτροπής στην Ελλάδα. Όσο για το πρόγραμμα των συναντήσεων για το οποίο γίνεται όλος αυτός ο θόρυβος και οι χυδαίες επιθέσεις εναντίον μου, ο κ. Λένερς το έστειλε ως συνημμένο στην επιστολή του προς την κα Μέτσολα. Το Προεδρείο του Ε/Κ το μόνο που έκανε ήταν να εγκρίνει ομόφωνα την αποστολή της εξεταστικής επιτροπής στην Ελλάδα.


Βαράνε τώρα με ψέματα και με χυδαιότητες τον Παπαδημούλη ότι δήθεν αποκάλυψε κάτι το οποίο οι ίδιοι είχαν προαναγγείλει από τις 22 Σεπτεμβρίου θεσμικά. Γιατί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως και η Κομισιόν, δεν υιοθετεί την γραμμή της συγκάλυψης.

Αυτό που έχει ενοχλήσει πολύ το Μέγαρο Μαξίμου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την πλειοψηφία της ΝΔ και προσπαθούν με ψέματα να κάνουν το άσπρο, μαύρο είναι ότι την ώρα που η ΝΔ κλείνει σαν τον κλέφτη την εξεταστική επιτροπή αρνούμενη να καλέσει πρόσωπα-κλειδιά στο σκάνδαλο -όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε την ευθύνη της ΕΥΠ και είχε διορίσει τον Κοντολέοντα, και τον ανηψιό του, δεξί του χέρι στο Μαξίμου, όπως ο Γρηγόρης Δημητριάδης, που παραιτήθηκε μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο, όπως οι κκ. Μπίτζιος και Λαβράνος που έχουν σχέση με τις επιχειρήσεις KRIKEL και Intellexa, όπως ο κ. Σπίρτζης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο η ΝΔ άρνηθηκε να κλειθεί στην εξεταστική με τη λογική 'ψηφίστε, σκουπίστε, τελειώσατε'... Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει αποφασίσει αυτά να τα ψάξει και ενέκρινε χθες την αποστολή στην Αθήνα, η οποία έχει προαναγγελθεί όχι από τον Παπαδημούλη που παρουσίασε κάποιο μυστικό, αλλά από την ίδια την επιτροπή PEGA. Το, δε, συνημμένο πρόγραμμα συνοδεύει την επιστολή του Λένερς.

Ο κ. Λένερς ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και μέχρι τώρα υπηρετούσε τη συλλογική γραμμή και τις ενέργειες που αποφάσιζε η PEGA σε αυτά τα θέματα. Μάλιστα, μόλις χθες το πρωί είχε δώσει στη δημοσιότητα μια επιστολή που ζητούσε να ενεργοποιηθεί και η Europol προκειμένου να ελεγχθούν τα παράνομα λογισμικά τύπου Predator. Προφανώς για να τα βάζει, επιτιθέμενος σε εμένα, με αυτά που ο ίδιος έγραψε και έστειλε στην κα Μέτσολα, προφανώς έπεσαν τηλέφωνα και τραβήχτηκαν αυτιά. Κι αν κάποιος υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες αυτοαναιρούμενος, λυπάμαι αλλά είναι ο κ. Λένερς.

Αυτό που έχει ενοχλήσει πολύ είναι ότι οι αποφάσεις του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την έγκριση της αποστολής στην Αθήνα είναι ομόφωνες, που σημαίνει ότι εγκρίθηκαν από όλο το Ε/Κ χωρίς καμία αντίρρηση. Η σύνθεσή του αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Αριστερά μέχρι το ΕΛΚ.

Επίσης όσο και να με βρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Πλεύρης και διάφοροι ανώνυμοι λογαριασμοί του διαδικτύου, με χυδαιότητα, κανείς δεν μπορεί να κρύψει ότι το πρόγραμμα που συνοδεύει την επιστολή του κ. Λένερς προς την κα Μέτσολα, της εστάλη από τον ίδιο.

Όσα σας είπα είναι απολύτως σαφή. Ντροπή είναι να λέει κανείς ψέματα για να συγκαλύψει ένα σκάνδαλο. Ντροπή είναι να πιάνεται με τη γίδα στην πλάτη ένας πρωθυπουργός ότι παρακολουθούσε πολιτικούς αντιπάλους του και δημοσιογράφους, μετατρέποντας την ΕΥΠ σε δικό του μαγαζί, ανεξέλεγκτο, και να παριστάνει ότι δεν ήξερε. Ντροπή είναι να βγαίνουν στελέχη της ΝΔ και να υπερασπίζονται ότι δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν για τις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη, Κουκάκη, Σπίρτζη -χωρίς να δίνουν ούτε το αρχείο ούτε εξηγήσεις.

Η Κομισιόν λέει δια του αρμοδίου Επιτρόπου κ. Ρέιντερς ότι δεν αρκεί να επικαλείσαι λόγους εθνικής ασφαλείας, πρέπει και να τεκμηριώνεις ότι αυτοί υπήρξαν. Οκτώ χρόνια ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν ήταν ύποπτος για εθνικά θέματα, και ξαφνικά έγινε ύποπτος όταν έθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, και έπαψε να είναι ύποπτος όταν εξελέγη;

Θα πάμε στις εκλογές χωρίς να πουν στον ελληνικό λαό τι κρύβεται πίσω από αυτή τη βρώμικη ιστορία; Αυτά δεν είναι δημοκρατία!

Για εμένα όλος αυτός ο βόρβορος των επιθέσεων και των ψεμάτων αποτελεί τίτλο τιμής γιατί αποδεικνύει ότι με αρχές και με γνώμονα την αλήθεια και πολύ θεσμικά κάνω τη δουλειά μου. Αυτό εκτιμάται και από τον κόσμο που με έβγαλε πρώτο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις ευρωεκλογές, αλλά και από τους ευρωβουλευτές που με επανεξέλεξαν για 4η συνεχόμενη φορά Αντιπρόεδρο του Ε/Κ με 75%. Μπορεί να ενοχλεί τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Πλεύρη και τους δικούς τους, αλλά για εμένα οι επιθέσεις αυτές είναι τίτλος τιμής».

Το βίντεο της συνεντευξης:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)