to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:19 | 03.10.2022

Πολιτική

Προκλητική ανάρτηση Πέτσα: «Το εισόδημα στην Ελλάδα ανεβαίνει» - Γερή μονταζιέρα και στα στοιχεία

Προκλητικός φαίνεται να εμφανίζεται για άλλη μια φορά ο υπουργός Εσωτερικών, λίγες ημέρες μετά το περίφημο πλέον «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει»


Το πρόσφατο «πάθημα» του υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, ο οποίος έχοντας προκαλέσει σάλο με το «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει», αναγκαζόμενος σε απολογητική, αν και αργοπορημένη, βίντεο-δήλωση, φαίνεται να μην έχει γίνει μάθημα.

Αυτή τη φορά και εν αναμονή μιας περαιτέρω επιδείνωσης της ήδη διαρκούς ενεργειακής, ο υπουργός υποστηρίζει πως το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών ανεβαίνει.

Με τον Μητσοτάκη «ανεβαίνει το Εισόδημα, πέφτει η Ανεργία, βρίσκουν οι νέοι μας Δουλειές» (σ.σ. οι τονισμοί του ιδίου), γράφει συγκεκριμένα.

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο Στ. Πέτσας προχωράει στην παράθεση δύο διαγραμμάτων που θα ζήλευε μέχρι και οι αρχισυντάκτες του ΣΚΑΙ.

Στο πρώτο, που αφορά την ανεργία, ο υπουργός φρόντισε να ξεχάσει τόσο την ισοπέδωση της αγοράς εργασίας επί κυβέρνησης Σαμαρά-Σταϊκούρα, με το -σίγουρα αξέχαστο στον κόσμο της εργασίας- ρεκόρ του 27% στην ανεργία (2013). Επίσης, ξέχασε την συνεχώς μειούμενη πορεία της ανεργίας επί κυβέρνησης Τσίπρα με υπουργό τον Ε. Τσακαλώτο, όπως και το τελικό αποτέλεσμα των 10 μονάδων, αποκαθιστώντας εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Αμνησίας συνέχεια όμως για τον Στ. Πέτσα που δεν θέλησε να μείνει εκεί. Στο δεύτερο διάγραμμα θέλησε να διασκεδάσει και πάλι τις εντυπώσεις, αποτυπώνοντας το ΑΕΠ, για τις ίδιες χρονιές, παραθέτοντας, το ίδιο επιλεκτικά, την πτώση του ΑΕΠ ύστερα από το «γκρέμισμα» των δύο πρώτων μνημονίων, όπως και την μετέπειτα εμμονική στάση των Βρυξελλών, η οποία κατέληξε στη γνωστή άνιση διαπραγμάτευση υπό την απειλή τελεσιγράφου με περιεχόμενο, τότε, την αποπομπή της χώρας από την ΕΕ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όμως δείχνει να απουσιάζει και από τη συνέχεια του διαγράμματος. Έτσι, σαν να μην ήταν αυτή που επί των ημερών της ρυθμίστηκε επιτέλους το χρέος της χώρας και διασφάλισε μια ολόκληρη δεκαετία σταθερών αποπληρωμών του, ο υπουργός «πηδάει» κατευθείαν στο 2022, έτος που η οικονομία έχει βγεί από τα μνημόνια και έχει ανοιχτό δρόμο να μην πλήττεται από την κρίση στα ομόλογα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)