to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:31 | 03.10.2022

Πολιτική

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για φοιτητικές εστίες: Οι φοιτητές/-τριες δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια

Σε ανακοίνωση προχώρησε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση των παλαιών φοιτητικών εστιών του ΕΚΠΑ- «Ο Πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ Κ. Δέρβος κρύβεται όλες αυτές τις μέρες ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι η κάλυψη των λειτουργικών δαπανών και των δαπανών συντήρησης είναι δική του υποχρέωση. Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τον πρώην Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, εκλεκτό του Κ. Μητσοτάκη»


Πυρά κατά του Κ. Δερβου, προέδρου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και πρώην πρόεδο της ΟΝΝΕΔ, ρίχνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στις φοιτητικές εστίες του ΕΚΠΑ. 

Υπενθυμίζεται πως οι ζημιές που πρηκλήθηκαν από την έφοδο της αστυνομίας στα δωμάτια των φοιτητών/-τριών, ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί!

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Τις τελευταίες ημέρες η Κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι έβαλε τέλος στα κυκλώματα και την ανομία στις παλαιές φοιτητικές εστίες του ΕΜΠ. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να έχει λύσει εδώ και χρόνια, όταν φοιτητές και εστιακοί σύλλογοι κατήγγειλαν τις επιθέσεις και τη μαφία που λυμαινόταν τις εστίες αυτές. Δεν έκανε τίποτα.

Η προσπάθεια αυτή δεν μπορεί να κρύψει την σκληρή πραγματικότητα. Αυτή της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας. Δωμάτια σε τραγική κατάσταση, υποδομές χωρίς συντήρηση που δεν λειτουργούν, με τη διοίκηση του ΕΜΠ να μην έχει πόρους και να καταφεύγει σε αναζήτηση δωρεών για την ανακαίνιση.

Ο Πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ Κ. Δέρβος κρύβεται όλες αυτές τις μέρες ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι η κάλυψη των λειτουργικών δαπανών και των δαπανών συντήρησης είναι δική του υποχρέωση. Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τον πρώην Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, εκλεκτό του Κ. Μητσοτάκη. Δυστυχώς για αυτόν δεν λύνονται αυτά τα προβλήματα με επιχειρήσεις της αστυνομίας. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Διεκδικούμε τα αυτονόητα· να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι ζημιές που προκλήθηκαν από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ και προχωρήσει άμεσα το πρόγραμμα ανακαίνισης των εστιών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)