to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το χαλί του Ερντογάν

«Η σκιά της ημισελήνου πάνω από τη χώρα, με ευθύνη του Ερντογάν. Το σκιάχτρο του Ερντογάν πάνω από το Κράτος Δικαίου, με ευθύνη του Μητσοτάκη»


Εν αρχή ην ο Ερντογάν. Αυταρχικός, φαύλος, επικίνδυνος. Παίζει με τις απειλές κατά της Ελλάδας σαν χυδαίος νταής. Παλεύεις ρε; Θα έρθουμε βράδυ, δεν θα σας σώσουν οι σύμμαχοι, θα σας κάνουμε και θα σας ράνουμε αν δεν αποσύρετε τον στρατό από τα νησιά και δεν τα αφήσετε στο έλεός μας. Κάθε μέρα μια απειλή, κάθε νύχτα μια πρόκληση. Με επίφοβα πηλήκια, αρειμάνια συμβούλια και καβγατζήδες υπουργούς.

Είναι επικίνδυνη αυτή η κατάσταση; Πρέπει να είσαι ανόητος για να μην το βλέπεις. Και να μην έχει σκοπό να διαπράξει κάποιο θερμό επεισόδιο, μπορεί οι προκλήσεις να αποδειχτούν αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία. Από ατύχημα, ένα λάθος χειρισμού επί του πεδίου, την ανάγκη να φανεί συνεπής ο Σουλτάνος στον επιθετικό εθνικισμό του, πιέσεις της αντιπολίτευσης. Πάρε ένα νησί και άσε τα λόγια!

Η ελληνοτουρκική κρίση είναι συνεπώς παρούσα και απαιτεί αποφασιστικότητα, σοβαρότητα και περίσκεψη. Έξω και μέσα. Και πρώτα-πρώτα αρραγές, όπως το λέμε, εθνικό μέτωπο. Έναν λαό ενωμένο δηλαδή. Κύριε Ερντογάν, μπορεί στη δημοκρατία να έχουμε τις διαφορές μας, και πολύ καλά κάνουμε, αλλά αν τολμήσεις να αμφισβητήσεις τα αναμφισβήτητα, θα μας βρεις όλους απέναντι.

Και τι κάνει ο Μητσοτάκης; Έκανε ο αθεόφοβος κι αυτή την κρίση ευκαιρία. Η πανδημία, ευκαιρία για δουλειές, απευθείας αναθέσεις, διάλυση του ΕΣΥ, χειροκροτήματα και αγιογραφίες. Η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια, ευκαιρία για αισχροκέρδεια, υπερκέρδη και κερδοσκοπία. Και τα ελληνοτουρκικά, ευκαιρία να κλείσουμε στόματα, να κουκουλώσουμε πομπές, να εξασφαλίσουμε σταθερότητα και μακροημέρευση στο καθεστώς.

Έχουν πάρει μια τεράστια σκούπα ο ίδιος και οι παπαγάλοι του και σκουπίζουν τα πάντα κάτω από το χαλί του Ερντογάν. Όποιος αποκαλύπτει και καταγγέλλει τις υποκλοπές είναι αβανταδόρος του Τούρκου. Όποιος μιλάει για κακοποίηση του Κράτους Δικαίου κακοποιεί την πατρίδα που απειλεί ο Ερντογάν. Όποιος ψελλίσει τη λέξη pushback είναι συνεργός της τουρκικής επιθετικότητας.

Γιοκ είπε στον Ερντογάν και καλά έκανε, αν και δεν ακούσαμε τη συνέχεια εν μέσω των χειροκροτημάτων. Αλλά προσέξτε. Λέει γιοκ και στην κριτική, διότι η Τουρκία κ.λπ. Λέει γιοκ και στην αποκάλυψη της αλήθειας για το καθεστώς του, διότι η Άγκυρα κ.λπ. Διχάζει με όρους μπαγιάτικης εθνικοφροσύνης την κοινωνία. Καλοί πατριώτες είναι αυτοί που το βουλώνουν και χειροκροτούν. Ύποπτοι είναι αυτοί που βγάζουν γλώσσα στο καθεστώς του.

Η σκιά της ημισελήνου πάνω από τη χώρα, με ευθύνη του Ερντογάν. Το σκιάχτρο του Ερντογάν πάνω από το Κράτος Δικαίου, με ευθύνη του Μητσοτάκη. Και δυστυχώς δεν ζει ο Σολωμός να θυμίσει και πάλι στους επιλήσμονες τη σχέση εθνικού και αληθινού.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)