to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:45 | 30.09.2022

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Η ΝΔ έκλεισε με σκανδαλώδη τρόπο την Εξεταστική για τις υποκλοπές

Αρνήθηκε ξανά να καταθέσουν νέοι μάρτυρες υπό τον φόβο αποκαλύψεων και έκλεισε άρον άρον τις διεργασίες - Για ημέρα ντροπής κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ


Oλοκληρώθηκε η επιχείρηση συγκάλυψης στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών καθώς η Νέα Δημοκρατία απέρριψε όλα τα αιτήματα της αντιπολίτευσης για κλήση νέων μαρτύρων και έκλεισε άρον άρον τις διεργασίες. Τα κόμματα έχουν προθεσμία δέκα ημερών προκειμένου να καταθέσουν τις πορισματικες τους θέσεις.

Μετά και την κατάθεση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκαλώντας την ενόχληση της ΝΔ, έκλεισε ο κύκλος των μαρτύρων.

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι αποφασισμένος να πέσει φως στην υπόθεση και για αυτό θα επιμείνει να καταθέσουν - μεταξύ άλλων - οι επιχειρηματίες Λαβράνος και Μπίτζιος στην επικείμενη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κατήγγειλαν «την μεθόδευση της κυβέρνησης να κλείσει άρον άρον την Εξεταστική Επιτροπή, παρά τις αποκαλύψεις και τα δημοσιεύματα που αποδεικνύουν ότι o Σταμάτης Τριμπάλης, διαχειριστής της KRIKEL, έχει ψευδομαρτυρήσει στην Επιτροπή».

Παράλληλα χαρακτήρισαν τη σημερινή μέρα «ημέρα ντροπής για το ελληνικό Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία» και συμπλήρωσαν:

«Αλλά το θέμα δεν κλείνει εδώ. Αναμένεται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες, ορατοί και αόρατοι καθώς και τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις. Όσο και αν η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, που αποτελεί ανοιχτή πληγή για τη Δημοκρατία, οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, είτε πριν, είτε μετά τις εκλογές».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Νίκος Καραθανασόπουλος κατήγγειλε το «εσπευσμένο κλείσιμο/κουκούλωμα της Εξεταστικής Επιτροπής». Όπως σημείωσε, «με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, έκλεισαν οι διαδικασίες μίας Εξεταστικής Επιτροπής -παρωδία.

Οι εργασίες της αποτέλεσαν το «κερασάκι στην τούρτα» της μεθοδευμένης συγκάλυψης των υποθέσεων, του αποπροσανατολισμού με επιλεκτικές διαρροές ένθεν κακείθεν, οι οποίες σκοπό έχουν να συσκοτίσουν την υπόθεση, να αφήσουν στο απυρόβλητο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο και την ασύδοτη δράση των εγχώριων και ξένων μυστικών υπηρεσιών, των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αποκαλύπτει στοιχεία και την αλήθεια στο λαό, για να τους χαλάσουμε τα αντιλαϊκά τους σχέδια. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να πάρει την υπόθεση στα χέρια του ο λαός, για την προστασία των δικαιωμάτων του, για την κατάργηση του σκοτεινού θεσμικού πλαισίου, για την ανατροπή του συστήματος της βαρβαρότητας» κατέληξε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Με την σειρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Μέρα25, Μ. Κριθαρίδης, δήλωσε: «Κλείνει άρον-άρον η Εξεταστική για τις #υποκλοπές από την Μητσοτάκης Α.Ε. όπως αναμενόταν, χωρίς καμία διαλεύκανση, καμία διερεύνηση, κανένα "φως". Το παρακράτος των υποκλοπών, των κλοπών και του αυταρχισμού του καθεστώτος Μητσοτάκη επιλέγει πάλι την συγκάλυψη των εγκλημάτων του». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)