to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:01 | 30.09.2022

Πολιτική

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία

Με την ΕΓΟ συναντήθηκε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στη Βουλή- Πρόθεση και από τις δύο πλευρές να συνεχιστεί και, μάλιστα, να ενταθεί η προσπάθεια για εξάλειψη των παθογενειών που αντιμετωπίζει ο γυμναστικός κλάδος


Στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημά της, συνάντηση αντιπροσωπείας της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (ΕΓΟ) αποτελούμενη από τον Προέδρο Θανάση Σταθόπουλο, το Γενικό Γραμματέα Κώστα Πανταζή και τον προϊστάμενο Λογιστηρίου Αργύρη Ρηγόπουλο, με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣν με επικεφαλής τον τομεάρχη Αθλητισμού, βουλευτή Αιτ/νιας Θάνο Μωραΐτη, το βουλευτή Αχαΐας Κώστα Μάρκου και τον Κώστα Αλεξίου μέλος της ΚΕ του κόμματος.

Η αντιπροσωπεία της ΕΓΟ αναφέρθηκε στη τραγική οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει λόγω οικονομικού ανοίγματος συνεπεία δικαστικών αποφάσεων αστικής ευθύνης αλλά και εκτάκτων δαπανών στα Γυμναστήρια Μίκρας και Αγίου Κοσμά που υπέστησαν καταστροφές από πλημμύρες και η πολιτεία δεν επιδιόρθωσε καθώς και στη καταστροφή κοστοβόρων υλικοτεχνικών υποδομών που αντικατέστησε με δικά της έξοδα.

Αναφέρθηκαν επίσης στη μείωση του τακτικού προϋπολογισμού κατά 291.517ε τα οποία ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης συμψήφισε με έκτακτη επιχορήγηση από τη φορολόγηση των κερδών του στοιχήματος τα οποία είχε υποσχεθεί 6 μήνες πριν ότι θα είναι επιπλέον ποσά και πέραν  της τακτικής επιχορήγησης, πράγμα που δημιουργεί οικονομικό άνοιγμα στην Ομοσπονδία λόγω αυξημένων δαπανών, εξαιτίας αγωνιστικών υποχρεώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επίσης κατήγγειλαν ότι ενώ υπάρχει το σύστημα αξιολόγησης των Ομοσπονδιών «Χίλων» και υπάρχει νομοθετική ρύθμιση ώστε να γίνεται αντικειμενική αξιολόγηση των Ομοσπονδιών και να χρηματοδοτούνται αναλόγως ο  κ. Αυγενάκης δεν φαίνεται να το λαμβάνει υπόψη!!

Οι αντιπρόσωποι της ΕΓΟ αναφέρθηκαν στα προβλήματα των δύο Εθνικών Γυμναστηρίων Μίκρας και Αγ. Κοσμά που χρησιμοποιεί ως προπονητήρια των Εθνικών ομάδων και για τα 9 αθλήματα εκ των οποίων τα 6 είναι Ολυμπιακά, τονίζοντας την εγκατάλειψη από τη πολιτεία και επεσήμαναν  το τεράστιο πρόβλημα προπονήσεων που θα δημιουργηθεί με τη καταστροφή των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά, λόγω της ανάπλασης του Ελληνικού. Εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους για τη καθυστέρηση που υπάρχει εκ μέρους της LAMDA DEVELOPMENT στη κατασκευή των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στο πάρκο Ελληνικού σε άλλη θέση , όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης και τη σχετική μελέτη. Ζήτησαν μάλιστα τη τροποποίηση των σχεδίων στα υπό κατασκευή προπονητήρια της γυμναστικής στο Ελληνικό ως προς το ύψος (προβλέπεται 10,5μ αντί 15μ) ώστε να εναρμονιστούν με τις διεθνείς προδιαγραφές για να μπορούν να τελούνται και αγώνες.

Τέλος κατήγγειλαν  ότι βιώνουν μια απαράδεκτη πολιτική απαξίωσης και αποκλεισμού εκ μέρους του κ. Αυγενάκη αφού αρνείται ακόμη και να τους συναντήσει για να ακούσει τα προβλήματα, πόσο μάλλον να απαντήσει στα επανειλημμένα υπομνήματα τόσο αυτός όσο και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στον οποίο απευθύνθηκαν με επιστολή.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε ότι είναι ενήμερη για τα προβλήματα γι’ αυτό άλλωστε και έχει υποβάλλει δύο κοινοβουλευτικές ερωτήσεις για τη λαθροχειρία Αυγενάκη να περικόψει την τακτική επιχορήγηση στις Ομοσπονδίες . Ειδικά στην ΕΓΟ τονίστηκε ότι ο κ. Αυγενάκης ακολουθεί ρεβανσιστική πολιτική αφού δεν κατάφερε να εκλέξει τον εκλεκτό του στη διοίκηση της ΕΓΟ.

Η Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε τη συμπαράσταση του κόμματος στη προσπάθεια της ΕΓΟ να ανταπεξέλθει τα οικονομικά προβλήματα και δεσμεύτηκε να προβεί εκ νέου σε κοινοβουλευτική πρωτοβουλία για την  καταστρατήγηση των κριτηρίων της πλατφόρμας «Χίλων» και τη μη εφαρμογή του νόμου.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εντείνουν τη προσπάθεια για να προωθηθούν λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα της Γυμναστικής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)