to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:37 | 30.09.2022

Πολιτική

Ν. Παππάς: «Η προσπάθεια συσκότισης της υπόθεσης των υποκλοπών από τον κ. Μητσοτάκη αποτελεί απόδειξη ενοχής»

«Η Ν.Δ. έχει μία λυσσαλέα επιθυμία να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα αλλά έχει και μία εκκωφαντική διοικητική ανεπάρκεια. Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης είναι πολύ λίγα ως τώρα και δόθηκαν σε πολύ λίγους, οι οποίοι αναχρηματοδότησαν δάνειά τους με χαμηλά επιτόκια» δήλωσε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών στον «Ελλάδα FM» και τον Γιώργο Βούλγαρη


«Υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια συσκότισης στην υπόθεση των υποκλοπών, η οποία στηρίζεται και από συγκεκριμένα μιντιακά κέντρα. Η προσπάθεια αυτή αποτελεί απόδειξη ενοχής», τόνισε ο Νίκος Παππάς, τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα FM» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Βούλγαρη.

Όπως εξήγησε, «ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε, με έναν εσμό κοριών και παρακολουθήσεων, με μια οργανωμένη παρακρατική επιχείρηση, να ποδηγετήσει και να ελέγξει τις πολιτικές εξελίξεις. Αυτό δεν έγινε κατορθωτό, διότι η κοινωνία αγανακτεί απέναντι στις πολιτικές που εφαρμόζει και καμία πολιτική δύναμη δεν μπορεί να πειθαναγκαστεί και να του δώσει συναίνεση σε αυτές τις πολιτικές».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις πιθανές ενέργειες, μετά τις εκλογές, μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην κατεύθυνση διαλεύκανσης της υπόθεσης, ανέφερε ότι «θα δημιουργούσε ερωτηματικά η μετεκλογική μας στάση αν δεν συγκροτούσαμε προανακριτική επιτροπή για το θέμα. Το πέπλο συσκότισης θα μετακινηθεί και όσοι επικαλούνται, χωρίς να έχουν αυτό το δικαίωμα, το απόρρητο θα έρθουν να μιλήσουν ενώπιον του ύψιστου θεσμού της ελληνικής δημοκρατίας, του κοινοβουλίου και των αρμόδιων επιτροπών του».

Σε σχόλιό του για την πολιτική κατάσταση της περιόδου, επεσήμανε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι απομονωμένος. Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που ομολογεί ότι δεν μπορεί σχηματίσει κυβέρνηση από την επόμενη κάλπη και το μόνο που υπόσχεται είναι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις στην απευκταία περίπτωση που κερδίσει την πρωτιά στις εκλογές».

Καυτηρίασε, επίσης, τον αποκλεισμό του καθηγητή Λύτρα από τα διαθέσιμα στοιχεία για την πανδημία, μετά την δημοσιοποίηση της έρευνάς του, η οποία δείχνει ότι «πρακτικά, όποιος είχε διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ, έχει αποβιώσει».

Σε σχέση με την κατάσταση της οικονομίας, υπογράμμισε πως «υπάρχουν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες φυτοζωούν, δεν μπορούν να ανταποκριθούν, έχουν συσσωρεύσει χρέη και δεν βλέπουν διέξοδο. Ούτε από τις τράπεζες ούτε από το Ταμείο Ανάκαμψης για πιθανή δανειοδότηση». Προσθέτοντας: «Η Ν.Δ. έχει μία λυσσαλέα επιθυμία να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα αλλά έχει και μία εκκωφαντική διοικητική ανεπάρκεια. Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης είναι πολύ λίγα ως τώρα και δόθηκαν σε πολύ λίγους, οι οποίοι αναχρηματοδότησαν δάνειά τους με χαμηλά επιτόκια».

Ο Νίκος Παππάς επέμεινε στην ανάγκη επαναφοράς της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο, λέγοντας: «Κρατήστε ένα νούμερο. Το 334. Τόσες ήταν οι αποϊδιωτικοποιήσεις δομών ενέργειας στην Ευρώπη τα δέκα τελευταία χρόνια, κάτι που δείχνει την τάση εκτός της χώρας, τόσα είναι και τα εκατομμύρια που απαιτούνται για να ξαναπάρουμε την πλειοψηφία της ΔΕΗ, για να πάμε από το 34% του μετοχικού κεφαλαίου στο 51%. Ο κ. Σταϊκούρας επαίρεται πως έχει δώσει 10 δισ. ευρώ για την επιδότηση της αισχροκέρδειας, ποσό που έφτανε για να αγοράσουμε πέντε φορές τη ΔΕΗ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)