to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:19 | 29.09.2022

Πολιτική

Πυρά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στην Ολομέλεια για το ν/σ του υπ. Υγείας

Πυρά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται νομοσχέδιο του υπ. Υγείας «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Ε.Τ.Α.Α.Ε.), ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19» - Στο επίκεντρο της συζήτησης η αποκαλυπτική μελέτη Λύτρα


Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετούνται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σχετικά με την αποκαλυπτική μελέτη Λύτρα για τους θανάτους από covid-19,η οποία αποδεικνύει ότι η εγκληματική πολιτική για αποδυνάμωση του ΕΣΥ κόστισε χιλιάδες ζωές. 

Με βάση αυτήν τη μελέτη, το 97% των ανθρώπων που διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ κατέληξαν, δηλαδή πρακτικά όποιος δεν διασωληνώθηκε σε ΜΕΘ πέθανε. Η μελέτη δείχνει ακόμα ότι πάνω από το 70% και όσων διασωληνώθηκαν σε ΜΕΘ δυστυχώς δεν τα κατάφεραν, αλλά και ότι, αν κάποιος συγκρίνει τις διασωληνώσεις στην Αττική με αυτές τις περιφέρειας, στην περιφέρεια έχουμε 64% μεγαλύτερη θνητότητα.

Α. Ξανθός: Είχαμε την πιο αδιαφανή, αυταρχική, ιδεοληπτική  και καταστροφική διαχείριση της πανδημίας στην Ευρώπη

Στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με θέμα «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Ε.Τ.Α.Α.Ε.), ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 , ο Tομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός τόνισε ότι η υγειονομική τραγωδία στη χώρα σχετίζεται με το γεγονός ότι είχαμε την πιο αδιαφανή, αυταρχική, ιδεοληπτική  και καταστροφική διαχείριση της πανδημίας στην Ευρώπη.

Ο Α. Ξανθός αποσαφήνισε από την αρχή τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως προς το υπό ψήφιση σ/ν λέγοντας “Καταψηφίζουμε μια αποτυχημένη και καταστροφική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης που οδήγησε σε: α) θλιβερές πρωτιές της Ελλάδας στον δείκτη θνησιμότητας ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., β) αποδιοργάνωση του Ε.Σ.Υ. και επαγγελματική εξουθένωση  του υγειονομικού προσωπικού, γ) όξυνση και επέκταση των ακάλυπτων υγειονομικών αναγκών και ανισοτήτων στην υγεία, όπως αποκαλύπτουν τεκμηριωμένα διεθνείς φορείς (π.χ. ΟΟΣΑ).”

Στο ζήτημα των αναγκαίων συναινέσεων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης αναφέρθηκε ο κος Ξανθός λέγοντας ότι την συναίνεση την  τορπίλισε η ίδια η  Κυβέρνηση, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι κάνει υγειονομικό σαμποτάζ στη χώρα. 

Στη συνέχεια ο Τομεάρχης Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η υγειονομική τραγωδία δεν οφείλεται σε  διαχειριστική ανικανότητα αλλά στην  πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης ΝΔ να μην στηρίξει επαρκώς το ΕΣΥ. Ο κος Ξανθός, ειδικότερα, κατηγόρησε την  κυβέρνησης για το ότι είχαμε και την πιο αδιαφανή και συγκεντρωτική  διαχείριση των  επιδημιολογικών δεδομένων, την πιο  αυταρχική και τιμωρητική σε σχέση με το προσωπικό και τις συνδικαλιστικές  διαμαρτυρίες, την πιο ιδιοτελή στην εξυπηρέτηση  ιδιωτικών συμφερόντων , την πιο εμμονική με το νεοφιλελεύθερο δόγμα και την πιο  διαλυτική για το  δημόσιο σύστημα υγείας.

Αναφορικά με τον δείκτη θνησιμότητας, ο κος Ξανθός αποκάλυψε ότι με βάση επίσημες διεθνείς καταγραφές στις 26/9 η Ελλάδα έρχονταν 1η ανάμεσα στις χώρες της δυτικής Ευρώπης στη συνολική θνησιμότητα (3160 θάνατοι/εκατομμύριο πληθυσμού, με μέσο όρο της ΕΕ 2561/εκ.) , διαψεύδοντας κατηγορηματικά το αφήγημα της Κυβέρνησης πως είμαστε στο μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών.

Η Κυβέρνηση ήταν ενήμερη για τα νέα δεδομένα της μελέτης Λύτρα, αλλά αντί να αξιοποιήσει τα στοιχεία και τα συμπεράσματα,  προτίμησε τη διαβολή και απαξίωση της μελέτης, αξιοποιώντας τα επιστημονικά και δημοσιογραφικά της «υποστυλώματα». Και προχώρησε σε κάτι πολύ χειρότερο: απέκλεισε τον κ. Λύτρα από την πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων του ΕΟΔΥ σε μια άκρως τιμωρητική λογική.

Σε σχέση με τη νέα μελέτη Λύτρα, ο Τομεάρχης Υγείας, θεωρεί ότι αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένη την Κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό ο οποίος φέρει εγκληματική πολιτική ευθύνη για την απαξίωση και αποδιοργάνωση  του ΕΣΥ

Επιπλέον, ο κος Ξανθός ξεκαθάρισε ότι το κύριο συμπέρασμα της μελέτης Λύτρα δεν αφορά στην αδιαμφισβήτητη αξία των εμβολίων, αλλά στο ότι υπήρχαν αποτρέψιμοι θάνατοι στη χώρα λόγω της λειτουργικής κατάρρευσης του ΕΣΥ, καθώς δεν επενδύθηκαν οι αναγκαίοι πόροι στο σύστημα υγείας και έγινε η πολιτική επιλογή να επιφορτιστεί το ΕΣΥ όλη όλο το βάρος της covid-φροντίδας,  να μην δοθεί έμφαση στην καλή επιδημιολογική επιτήρηση και προνοσοκομειακή φροντίδα και να «προστατευτούν» τα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Τέλος, ο πρώην Υπουργός Υγείας, επέστησε την προσοχή στην Κυβέρνηση ότι η πανδημία δεν έχει εκλείψει, ότι ο υγειονομικός κίνδυνος είναι παρών και η υγειονομική κρίση σοβεί πάνω στο υπέδαφος της ενεργειακής φτώχειας, της ακρίβειας και του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού, της συνύπαρξης της εποχικής γρίπης, τα οποία προδιαγράφουν την είσοδο σε μια πολύ δύσκολη εποχή για το ΕΣΥ.


Καταλήγοντας στην ομιλία του ο κος Ξανθός είπε: “Είναι ζωτικής σημασίας η αλλαγή πορείας στα υγειονομικά και πολιτικά πράγματα της χώρας. Συνιστά τεράστια αναγκαιότητα η γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ, η οποία θα διασφαλίσει ισότητα και αξιοπρέπεια στην υγεία. Η αλλαγής κυβερνητικής πορείας είναι επιτακτική ανάγκη και για λόγους Δημόσιας Υγείας.”

Οι τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, κατ' αλφαβητική σειρά: 

Χ. Καφαντάρη: Συνεχής υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας στη Δυτική Αθήνα

«Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, πραγματικά για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης είναι βαθιά εκτεθειμένοι. «Δεν έχουμε στοιχεία θνησιμότητας στις ΜΕΘ» είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης. «Δεν γνωρίζω κάποια μελέτη η οποία να αναφέρει τέτοια στοιχεία» είχε δηλώσει εδώ στη Βουλή το Δεκέμβρη του 2021, σχετικά με τις μελέτες και τα συμπεράσματα της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα. Δεν το ήξερε. Ψεύδος, δηλαδή ενώπιον της ελληνικής Βουλής».

«Από την άλλη μεριά, η πρόσφατη μελέτη του κ. Λύτρα αναφέρει θέματα, τα οποία λίγο πολύ είναι αισθητά και συζητιούνται στον κόσμο. Αναφέρει τα αυτονόητα. Λέει, παραδείγματος χάριν, ότι εκτός ΜΕΘ το 97,7% των διασωληνωμένων δυστυχώς απεβίωσαν, ενώ εντός ΜΕΘ το 72,7%. Παράλληλα, είναι αυξημένη κατά 64% η θνησιμότητα στις επαρχιακές πόλεις και νοσοκομεία, που δείχνει βέβαια και το τεράστιο χάσμα που υπάρχει συνολικά από τα μεγάλα αστικά κέντρα και την επαρχία.

Όμως, όλα αυτά είναι ενταγμένα σε αυτή τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, στη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της, θα έλεγα. Ζει μέσα σε έναν γυάλινο κόσμο. Δεν θέλει να καταλάβει τι συμβαίνει στην κοινωνία και ποιες είναι οι διεργασίες. Ζει πραγματικά μακριά από την πραγματικότητα. Ποια είναι η νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη; Το ιδιωτικό εις βάρος του δημοσίου. Αυτό το έχουμε ζήσει σε όλους τους τομείς, ακόμα και στο ενεργειακό κομμάτι, ο ελληνικός λαός το βιώνει καθημερινά. Κάποιοι θησαυρίζουν και οι απλοί πολίτες, η μικρομεσαία επιχείρηση, δεν μπορεί να αποπληρώσει, αν θέλετε, το ηλεκτρικό ρεύμα και τους λογαριασμούς της.

Ως προς τα ΣΔΙΤ στα νοσοκομεία μέσα στην πανδημία, το καλοκαίρι του 2021 –δεν λέω φέτος, πέρυσι- ο κ. Μητσοτάκης ξαναβγήκε και είπε το ίδιο, ότι εμείς είμαστε υπέρ των ΣΔΙΤ, της σύμπραξης του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον τομέα της υγείας. Και αυτό που έγινε πρόσφατα το μνημόνιο, αυτή η εφαρμογή τέλος πάντων, για το «Ιασώ» και τη συνεργασία με το «Αττικό Νοσοκομείο», ένα μεγάλο πανεπιστημιακό περιφερειακό νοσοκομείο στη Δυτική Αθήνα, να μεταφέρονται, να πηγαίνουν δηλαδή οι ειδικευόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, δείχνει ακριβώς αυτή τη λογική.

Αυτή η λογική έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Ιδιωτικοποίηση, υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, απαξίωση του ρόλου του υγειονομικού προσωπικού. Και όταν λέμε «υγειονομικό», δεν είναι μόνο οι γιατροί. Είναι οι νοσηλευτές, είναι οι διοικητικοί, μέχρι την καθαρίστρια και τη φύλαξη.

Βέβαια, ένα χειροκρότημα στην αρχή της πανδημίας αρκούσε και όλα ήταν καλά. Αλλά, από εκεί και πέρα, η πραγματικότητα είναι διαφορετική: Καθυστερημένες πληρωμές εφημεριών, σωματική εξάντληση των υγειονομικών όλων των βαθμίδων και με τις συνεχείς εφημερίες και γενικότερα με την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, όπου κύρια αιτία είναι η έλλειψη προσωπικού.

Θα έλεγα, όμως, και κάτι ακόμα. Όταν έκανα μία επίκαιρη ερώτηση για το Νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας στη δυτική Αθήνα πριν από τέσσερις μήνες η Αναπληρώτρια Υπουργός είπε την αλήθεια, μην απαντώντας βέβαια στο θέμα: «Σημασία σήμερα έχει να εξυπηρετούνται οι ασθενείς. Αν τους εξυπηρετεί ο δημόσιος ή ο ιδιωτικός τομέας, δεν έχει καμία σημασία. Δηλαδή, το δημόσιο σύστημα υγείας είναι κάτι στην άκρη. Εμείς θα βρούμε τρόπο».

Βέβαια, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Βλέπουμε την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στη δημόσια υγεία, είτε σε επίπεδο νοσοκομειακό είτε σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και βλέπουμε πραγματικά γεγονότα.

Εγώ θα πω για τη δυτική Αθήνα, ξεκινώντας από τα ψυχιατρικά νοσοκομεία τα οποία είναι αποδυναμωμένα σε προσωπικό. Παραιτούνται ιατροί χρόνια από το ΕΣΥ, είτε λόγω συνταξιοδότησης είτε μόνοι τους, και αυτοί δεν αναπληρώνονται. Μέσα στην κορύφωση της πανδημίας του covid δεν υπήρχε πνευμονολόγος, παραδείγματος χάριν, και μόνο τρεις παθολόγοι για ένα ελάχιστο νοσοκομειακό συγκρότημα. Κι αυτό το αναφέρουμε και σε ερώτηση που κάναμε τον Mάρτιο του 2021.

Γενικότερα, αυτό που ισχύει σήμερα, κύριε Υπουργέ, είναι με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ να πηγαίνουν άνθρωποι πενήντα οκτώ με εξήντα επτά στο Δαφνί, παραδείγματος χάριν, να δουλέψουν ή επικουρικοί. Για προσλήψεις και για μόνιμο προσωπικό τίποτα.

Βέβαια, ίσως για κάποιους οι ψυχικά ασθενείς να είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Αλλά, αυτό δεν ισχύει μόνο εκεί. Υπάρχει και σε άλλες δημόσιες δομές.

Θα αναφερθώ στην Αγία Βαρβάρα που με τυμπανοκρουσίες, με επικοινωνία, με τηλεοράσεις εγκαινιάστηκε μια δομή πρώτη φορά, όπως λένε, για την ψυχική υγεία εφήβων. Ξενοδοχειακός εξοπλισμός μέχρι στιγμής μόνο!

Βέβαια, κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να δείτε αν είναι κατάλληλος ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός για ψυχικά νοσούντες. Ερώτημα σας θέτω.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία κοινωνική λειτουργός και μία ψυχολόγος. Έχουν περάσει οκτώ μήνες από τα εγκαίνια και δεν λειτουργεί. Και δεν έχει λυθεί το βασικό, που είναι ποιος έχει την επιστημονική ευθύνη, ποιος είναι ο επιστημονικά υπεύθυνος της συγκεκριμένης δομής.

Να μην πω για τις πενήντα τέσσερις κλίνες που είναι ανενεργές. Βοήθησαν στον covid και τώρα τίποτα, ενώ υπάρχει ανάγκη για δημόσια κρεβάτια και για κατάλληλο εξοπλισμό και για ενίσχυση του νοσοκομείου με μόνιμο και σταθερό προσωπικό.

Τα έχουμε αναδείξει αυτά πολλές φορές. Από το 2012 που είμαι Βουλευτής έχουν γίνει πάνω από επτά-οκτώ ερωτήσεις, ειδικά για την εν λόγω δομή της Αγίας Βαρβάρας. Οι απαντήσεις είναι από το 2012 μέχρι σήμερα οι ίδιες, αοριστίες: «Θα».

Πάμε τώρα στην πρωτοβάθμια υγεία.

Κύριε Υπουργέ, αυτή τη στιγμή στην Πετρούπολη υπάρχει ένα κτίριο δυόμισι χιλιάδες τετραγωνικά, το παλιό ΙΚΑ, νυν ΕΟΠΥΥ. Ο μοναδικός γιατρός που υπάρχει παραιτείται τον Δεκέμβρη. Τι θα γίνει; Αυτή είναι η φροντίδα για την πρωτοβάθμια υγεία;

Στο Κέντρο Υγείας Ιλίου φεύγει ο μοναδικός ακτινολόγος. Πάει, δηλαδή, μια δραστηριότητα. Από τα κέντρα υγείας στο Περιστέρι συνέχεια φεύγουν γιατροί και υπάρχουν τρομερές ελλείψεις. Πραγματικά, δεν σας ενδιαφέρει ούτε αυτό.

Αυτή είναι η πάγια  τακτική της Δεξιάς, τη βλέπουμε  δεκαετίες και πάντα: Υποβαθμίζω  κάτι, για να μπορέσω μετά να  το ιδιωτικοποιήσω και να εμφανίσω  τον ιδιωτικό τομέα πραγματικά  σαν τη μόνη λύση.

Μιλάμε, όχι μόνον για τις ιατρικές υπηρεσίες, μιλάμε και για την καθαριότητα, μιλάμε και για τη φύλαξη, που σε πολλά νοσοκομεία, αν και επανήλθαν οι ατομικές συμβάσεις των εργαζομένων επί ΣΥΡΙΖΑ, ξαναπάμε σε εργολάβους.

Βέβαια, ακούγεται και αυτό το καινούργιο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ, για το οποίο υπάρχουν διαρροές και δημοσιεύματα για μερική απασχόληση γιατρών, μπλοκάκια, ιδιώτες για λίγες ώρες κ.λπ..

Κλείνοντας –ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε, για τον χρόνο- θα ήθελα να πω ότι δεν θα προλάβει η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να τα εφαρμόσει αυτά. Δεν θα προλάβει, γιατί η πολιτική αλλαγή πλησιάζει, έχει γίνει ώριμη ανάγκη της κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί, όπως και επί τετραετίας μνημονίων που εμείς κάναμε οκτώ χιλιάδες εξακόσιες περίπου μόνιμες και σταθερές προσλήψεις στον δημόσιο τομέα υγείας, για πεντέμισι χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας άμεσα και άλλες δέκα χιλιάδες σε βάθος τριετίας. Μόνιμες σταθερές προσλήψεις και αρχικό μισθό για τον ιατρό 2.000 ευρώ! Αυτά θα τα εφαρμόσουμε σε συνθήκες όχι μνημονιακές.

Άλλωστε, στις δύσκολες συνθήκες δείξαμε και το ενδιαφέρον μας και πώς στηρίξαμε και πως στάθηκε στα «πόδια της» η δημόσια υγεία. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό, πολύ περισσότερο τώρα βέβαια που οι συνθήκες είναι διαφορετικές.

Ευχαριστώ».

Κ. Μάρκου: Νομοθετείτε με γνώμονα τις ιδεοληψίες σας

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σ/ν Υπουργείου Υγείας με θέμα «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Ε.Τ.Α.Α.Ε.), ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις», απευθυνόμενος προς τον Υπουργό κ. Πλεύρη τον κατήγγειλε για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά δεδομένου ότι απαξιοί να απαντήσει σε 10δες ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφερόμενες στα ζητήματα της Δημόσιας Υγείας, ενώ περιφέρεται τα κανάλια κάνοντας δηλώσεις για τα θέματα αυτά της αρμοδιότητες του. Περαιτέρω ο βουλευτής κατηγόρησε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι με τις εκτρωματικές πρωτοβουλίες της οδηγεί τον θεσμό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε αποτυχία και απαξίωση.

Τέλος, ο κ. Μάρκου τόνισε ότι η κοινή εμπειρία, που αποδεικνύεται και επιστημονικά από την γνωστή μελέτη Λύτρα, που λέει ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ έχουν σχεδόν καθολική θνητότητα δημιουργεί τεράστιες ευθύνες στη κυβέρνηση της ΝΔ και στις πολιτικές της.

Π. Πολάκης: Ήρθε η ώρα να απολογηθείτε

Με μια φορτισμένη ομιλία στο Κοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση του Ν/Σ του Υπουργείου Υγείας, απάντησε ο Π. Πολάκης στα όσα γράφονται από χθες μετά και τη δημοσίευση της μελέτης Λύτρα.

Κύρια σημεία της ομιλίας:

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Π. Πολάκης, θέλοντας να αφαιρέσει από την κυβέρνηση το περίφημο επιχείρημα «για όλα φταίει ο Πολάκης που καπνίζει», ανακοίνωσε ότι εδώ και σχεδόν 40 ημέρες έχει κόψει το τσιγάρο.

Είστε μια κυβέρνηση συνέχισε ο Π. Πολάκης, που όταν πιάνεται με τη «γίδα στην πλάτη» ή που όταν έρθει αντιμέτωπη με μια φυσική καταστροφή, λοιδορεί τους πολιτικούς της αντιπάλους ή φτιάχνει ένα αντιαφήγημα στο οποίο για όλα φταίνε οι άλλοι: ο πόλεμος για την ακρίβεια, η άπνοια ή ο δυνατός Βοριάς για τις φωτιές και για την πανδημία ο Πολάκης που είναι αντιεμβολιαστής.

Για να τελειώνει αυτό το παραμυθάκι, 3 Νοεμβρίου του 2021, έγραφα τα εξής:

«Χωρίς μέτρα στα ΜΜΜ, στα σχολεία των 28 μαθητών ανά τάξη, χωρίς πραγματικές ΜΕΘ, με γιατρούς και προσωπικό που να ξέρουν, χωρίς μονοκλονικά και άλλες φαρμακευτικές θεραπείες, θα θρηνούμε νεκρούς μέχρι να τελειώσει η πανδημία.

Οι άνω των 65 και από τους μικρότερους όσοι ανήκετε σε ευπαθείς ομάδες και δεν έχετε κάνει το εμβόλιο, εμβολιαστείτε, για να έχετε αυξημένες πιθανότητες να αποφύγετε τη βαριά νόσηση.»

1 Σεπτεμβρίου του 2021 αναλαμβάνετε υπουργός κ. Πλεύρη.

Εκείνη την ημέρα είχαμε: 590.832 νοσήσαντες και 13.743 νεκρούς.

Στις 10 Ιουλίου του 2022, ενώ είχατε κλείσει 10 μήνες στο Υπουργείο, είχαμε: 3.843.142 νοσήσαντες και 30.476 νεκρούς. Δηλαδή είχαν προστεθεί 17.000 νεκροί επί της θητείας σας κ. Πλεύρη.

Σήμερα έχουμε: 33.111 νεκρούς, δηλαδή επιπλέον 3.000 από τον Ιούλιο.

Στον ένα χρόνο της θητείας σας με την κ. Γκάκα, έχουμε προσθέσει 19.500 νεκρούς.

Είμαι περίεργος, αν ήμουν εγώ στη θέση σας με 19.500 νεκρούς, τι θα γράφανε τα Πετσοταϊσμένα ΜΜΕ;

Ενώ εσείς έχετε πετύχει.

Εσάς, δεν έπρεπε να σας λένε Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, έπρεπε να σας λένε βαρκάρη του Αχέροντα.

Η χώρα μας έχει σήμερα, 3.212 νεκρούς ανά εκατομμύριο. Οι Βέλγοι, που δεν θέλαμε να τους μοιάσουμε έχουν 2.791, οι Γερμανοί 1.775, οι Ολλανδοί 1.315 και οι Πορτογάλοι, θυμάστε το να μην γίνουμε Πορτογαλία, 2.470.

Τι έκαναν αυτοί που δεν κάναμε εμείς και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε:

1. Εμβολίασαν τον πληθυσμό τους, όπως και εμείς.

2. Δεν έβγαλαν 7.000 προσωπικό του ΕΣΥ σε αναστολή για μια στυγνή ιδεοληψία. Έχετε 5.000 ανθρώπους ακόμα στην πείνα, τη στιγμή που όλα τα περιοριστικά μέτρα έχουν σταματήσει.

3. Από τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 2021, έβαλαν μαζικά στο θεραπευτικό τους οπλοστάσιο τα μονοκλονικά αντισώματα. Αυτά που σας φωνάζουμε από τον Δεκέμβρη του 2020. Θέλατε, όμως, να στηρίξετε τη θεωρία του εμβολίου ως το μοναδικό όπλο απέναντι στην πανδημία.  Από τους 33.000 νεκρούς θα είχαμε σήμερα 10.000.

4. Φτιάξανε πραγματικές ΜΕΘ με πραγματικούς εντατικολόγους. Υπάρχει μελέτη από το Bristol σύμφωνα με την οποία τον Μάρτιο του 2020 η θνητότητα στις ΜΕΘ τους ήταν 60%, δουλέψανε και το Μάιο την μειώσανε στο 40% ενώ στη συνέχεια σταθεροποιηθήκανε στο 35 περίπου τα εκατό. Πολύ μακριά από το δικό μας 73%.

Και φυσικά ήρθε να σας «ξεβρακώσει» και η μελέτη Λύτρα-την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια Τσιόδρα, ο οποίος για να μην τον μαλώσει ο Μητσοτάκης δεν υπέγραψε το 2ο μέρος της έρευνας.

Ήρθε η ώρα να απολογηθείτε και να μας πείτε γιατί δεν κάνατε όσα έπρεπε, γιατί ακολουθήσατε αυτή την εγκληματική πολιτική που μας οδήγησε στους 33.000 νεκρούς. Θα έρθει η ώρα κ. Πλεύρη που θα αναζητηθούν και οι ποινικές σας ευθύνες.

______

**Η δημοσίευσει ενημερώνεται περιοδικά. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)