to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:10 | 28.09.2022

Πολιτική

Στ. Αραχωβίτης: Την γεωργική εκπαίδευση διαλύει η Κυβέρνηση της ΝΔ

Την συντελούμενη αδικία σε βάρος των μαθητών και αποφοίτων των έξι (6) Σχολών (ΕΠΑΣ) του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, την απροθυμία της Κυβέρνησης να διαθέσει κονδύλια ώστε να αναβαθμιστούν οι υποδομές των Γεωργικών Σχολών και να ανταπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις του ρόλου τους σαν ΔΙΕΚ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, αλλά και την προβληματική διαδικασία πλήρωσης θέσεων των προϊσταμένων σε επίπεδο διεύθυνσης στα αγροτικά ΔΙΕΚ του ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ φέρνουν στη Βουλή ο Στ. Αραχωβίτης Βουλευτής και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και 42 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


Συγκεκριμένα, με Ερώτησή τους, καταγγέλλουν την υποβάθμιση στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων (ΕΠΕΠ-EQF) από επίπεδο 4 σε επίπεδο 3 των πτυχίων των μαθητών και αποφοίτων των π. ΕΠΑΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, την στιγμή μάλιστα που το επίπεδο των πτυχίων που χορηγούν τα  Δημόσια ΙΕΚ στα οποία αυτές μετεξελίχθηκαν, κατατάσσεται πλέον στην κλίμακα ( 5 ), όπως γίνεται σε όλα τα Δημόσια ΙΕΚ.

Η Κυβέρνηση καταδικάζει σε στασιμότητα και μαρασμό τα νεοσυσταθέντα ΔΙΕΚ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ αφού δεν εγκρίθηκε κονδύλι ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για να αναβαθμιστούν οι υποδομές τους.  Τέλος, για τους προϊσταμένους τα ΔΙΕΚ δεν ακολουθείται ο ισχύων Κανονισμός προσωπικού, όπως έγινε για το σύνολο των θέσεων ευθύνης στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Αντίθετα, η μοναδική απαίτηση για την πλήρωση των θέσεων διευθυντών των ΔΙΕΚ ήταν η αποστολή βιογραφικού σημειώματος!

Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι η  Κυβέρνηση της ΝΔ ενεργεί με γνώμονα μόνο την διάλυση της δημόσιας γεωργικής εκπαίδευσης, την κατηγοριοποίηση και δια αυτής την υποβάθμιση των σπουδών και των πτυχίων νέων ανθρώπων που επιθυμούν να λάβουν γεωργική εκπαίδευση και την αδιαφάνεια και πελατειακή αντιμετώπιση των υποψηφίων για την διεύθυνση των Δημοσίων ΙΕΚ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)