to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:40 | 28.09.2022

Κοινωνία

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ναζιστικός χαιρετισμός από οπαδούς του Κασιδιάρη μέσα στο Εφετείο

Το στιγμιότυπο αποτυπώθηκε και από φωτορεπόρτερ - Από την αρχή της σημερινής διαδικασίας υπήρχαν καταγγελίες ότι η αστυνομία επέδειξε ανοχή στην παρουσία υποστηρικτών των νεοναζί


Οπαδός του Κασιδιάρη χαιρετά ναζιστικά κατά την αποχώρηση του καθώς το δικαστήριο διέκοπτε για να εξετάσει αίτημα κατηγορουμένων - φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokiniss

Aποφασισμένος να προκαλέσει εμφανίστηκε σήμερα ο καταδικασμένος νεοναζί Ηλίας Κασιδιάρης κατά την επανέναρξη, σήμερα, της διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, ενώ με την ανοχή της αστυνομίας στο ακροατήριο βρίσκονταν πολλοί οπαδοί του, ένας μάλιστα εκ των οποίων τον χαιρέτησε ναζιστικά κατά την αποχώρησή του από την αίθουσα όταν το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά:

φωτ.: Τ. Μπόλαρη/Eurokinisi

Το συμβάν, όπως και συνθήματα υποστήριξης στον Κασιδιάρη, προκάλεσαν την αντίδραση άλλων παρισταμένων, που φώναξαν «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί», ενώ η Μάγδα Φύσσα φώναξε προς δικαστήριο και αστυνομία «μαζέψτε τους».

Από την αρχή της σημερινής διαδικασίας, ωστόσο, και ενώ έξω από το Εφετείο βρίσκεται σε εξέλιξη αντιφασιστική συγκέντρωση, ήταν φανερό ότι με την ανοχή της αστυνομίας είχαν δοθεί πολλές θέσεις σε υποστηρικτές των χρυσαυγιτών. Ο Νάσος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, σημείωνε χαρακτηριστικά: «Πριν λίγο στην αίθουσα του Εφετείου οι νεοναζί φώναζαν συνθήματα. Τραβούσαν βίντεο και φωτογραφίες τον κόσμο του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος. Όλα αυτά με την ανοχή της αστυνομίας η οποία φανερά έχει δώσει περισσότερες εισόδους κοινού στους νεοναζί».

Να υπενθυμίσουμε ακόμα πως ο Ηλίας Κασιδιάρης προσπάθησε από την αρχή να προκαλέσει, με ειρωνικά χαμόγελα και κρατώντας φυλλάδια του κόμματός του «Ελληνες ΓτΠ» σε ένα σόου προς τέρψιν των υποστηρικτών του:

φωτ.: Τ. Μπόλαρη/Eurokinissi)

Γ. Βασιλιειάδης: Αναθάρρησαν οι εγκληματίες

«Αναθάρρησε η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή κι οι οπαδοί της. Σήμερα, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, οι 75 θέσεις για κοινό είχαν καταληφθεί σχεδόν όλες από οπαδούς της Χρυσής Αυγής που χαιρετούσαν ναζιστικά. (Πάντα με την ανοχή της αστυνομίας η οποία φανερά έχει δώσει περισσότερες εισόδους κοινού στους νεοναζί, όπως ενημερώνει ο Νάσος Ηλιόπουλος)», σημειώνει ο αναπληρωτής γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνοντας ότι «Ο Ηλίας Κασιδιάρης καμαρωτός έκανε promotion του νέου κόμματος ενώ οι οπαδοί του με την ανοχή της αστυνομίας φώναξαν συνθήματα υπέρ του».

Και τονίζει: «Η Μάγδα Φύσσα, μαζί με όλους και όλες που συμμετέχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, είναι ξανά οι κυματοθραύστες στον δικαστικό αγώνα. "Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί"».

Το σχόλιο του δικηγόρου Θανάση Καμπαγιάννη για τη σημερινή εμφάνιση Κασιδιάρη, σημειώντας πως ο νεοναζί «εμφανίστηκε πρώτη φορά για να κάνει προεκλογική εκστρατεία ως ο έλλην εκφραστής της νέας ευρωπαϊκής ακροδεξιάς. Και οι οπαδοί του χαιρετούν ναζιστικά μέσα στη δικαστική αίθουσα.»

Oι εξελίξεις από τη σημερινή διαδικασία στο Εφετείο, εδώ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)