to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:35 | 27.09.2022

Κοινωνία

Οι φοιτητές είπαν ξανά δυναμικό όχι στην καταστολή - Προκλητική η παρουσία της αστυνομίας

Με το σύνθημα «στις σχολές δεν μπαίνει αστυνομία» οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας διοργάνωσαν μεγάλη αντικατασταλτική πορεία το απόγευμα της Τρίτης - Ασφυκτικός ο αστυνομικός κλοιό από το ξεκίνημα της συγκέντρωσης - Η διαδήλωση αποτελεί μέρος εβδομάδας δράσης., στο πλαίσιο της οποίας την Πέμπτη 29/9, στις 8 μ.μ. δεκάδες σύλλογοι φοιτητών και εργαζομένων στα πανεπιστήμια, διοργανώνουν συναυλία ενάντια στην είσοδο της ΟΠΠΙ στα ΑΕΙ


Τις τελευταίες εβδομάδες χιλιάδες νέων φοιτητών και φοιτητριών έχουν δεχθεί ακραία καταστολή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις κινητοποιήσεις ενάντια στην είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ της χώρας.

Η πορεία, με μεγάλο όγκο και παλμό, κινήθηκε από τα Προπύλαια ως τη Βουλή,  ενώ η αστυνομία είχε από την πρώτη στιγμή θέσει υπό στενή επιτήρηση τον μεγαλύτερο όγκο των διαδηλωτών, με τα ΜΑΤ να πορεύονται ασφυκτικά δίπλα στους διαδηλωτές και την «αύρα» να ακολουθεί. 

Οι φοιτητές έστειλαν ωστόσο ακόμα ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση της βίας και της καταστολής:

Image

Η κυβέρνηση, παρ' ότι έχει ήδη αποσύρει ουσιαστικά της ΟΠΠΙ, παρ'ότι δε βρίσκει αξιωματικούς να τη διοικήσουν, παρ'ότι καταφανώς πια χρησιμοποιεί την πανεπιστημιακή αστυνομία ως επικοινωνιακό εργαλείο του δόγματος «νόμος και τάξη»και  επιλέγει συνειδητά τον δρόμο της ωμής βίας.

Παίζει με τα όρια των συνταγματικών δικαιωμάτων και στοχοποιεί το μαχόμενο φοιτητικό κίνημα και τους συλλόγους του, λέξεις που προκαλούν αλλεργία στο υπουργείο Παιδείας και τη Νίκη Κεραμέως. Το μίσος βέβαια για την εκπαιδευτική κοινότητα εκδηλώνεται και με μια σειρά ποινικές διώξεις που προκαλεί η υπουργός αλλά και από τη στάση της να σέρνει στα δικαστήρια τις συνδικαλιστικές ενώσεις σε κάθε κινητοποίηση που αποφασίζουν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)