to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:37 | 27.09.2022

Διεθνή

Κίνα: Δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Σεντζέν κατά νέου lockdown (βίντεο)

Η μεγαλούπολη αυτή των άνω των 18 εκατομμυρίων κατοίκων που βρίσκεται στη νότια Κίνα ανακοίνωσε σήμερα 10 νέα κρούσματα, κάτι το οποίο ώθησε τις αρχές, που βρίσκονται υπό πίεση μερικές μόνον εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή του σημαντικού Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πεκίνο, να αντιδράσουν για να αποφευχθεί έξαρση των κρουσμάτων.


Δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε συνοικία της Σεντζέν στην Κίνα κατά νέου λοκντάουν που ανακοινώθηκε μετά τον εντοπισμό μερικών κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες επαληθεύτηκαν από το AFP.

Η μεγαλούπολη αυτή των άνω των 18 εκατομμυρίων κατοίκων που βρίσκεται στη νότια Κίνα ανακοίνωσε σήμερα 10 νέα κρούσματα, κάτι το οποίο ώθησε τις αρχές, που βρίσκονται υπό πίεση μερικές μόνον εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή του σημαντικού Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πεκίνο, να αντιδράσουν για να αποφευχθεί έξαρση των κρουσμάτων.

Βίντεο που κυκλοφορούν στους κινεζικούς ιστοτόπους Weibo και Instagram και επαληθεύτηκαν από το AFP δείχνουν δεκάδες ανθρώπους να φωνάζουν "Άρατε την καραντίνα", υπό το βλέμμα σειρών αστυνομικών με μπλε ιατρικές στολές στην συνοικία Σαουέι, που βρίσκεται κοντά στην έδρα της τοπικής κυβέρνησης.

Ο σταθμός του μετρό της Σαουέι έχει κλείσει μέχρι νεωτέρας από τις 22:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδος) χθες "στο πλαίσιο της πρόληψης και του ελέγχου της πανδημίας", ανακοίνωσε η εταιρεία που διαχειρίζεται το μετρό της πόλης.

Οι κάτοικοι 14 "ζωνών υψηλού κινδύνου" που είναι μοιρασμένες σε τρεις περιοχές υποχρεώθηκαν να μπουν σε καραντίνα στα σπίτια τους από σήμερα, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές, χωρίς να διευκρινίσουν τον αριθμό των ανθρώπων που αφορά το μέτρο αυτό.

Σε άλλες 15 συνοικίες που θεωρείται ότι διατρέχουν μέτριο κίνδυνο, οι κάτοικοι επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνον μέσα στα κτίρια όπου βρίσκονται οι κατοικίες τους.

Στην Σεντζέν, νευραλγικό τεχνολογικό κέντρο που γειτονεύει με το Χονγκ Κονγκ, είχαν μόλις ελαφρυνθεί οι υγειονομικοί περιορισμοί που είχαν επιβληθεί για αρκετές εβδομάδες με το κλείσιμο σχολείων και τόπων ψυχαγωγίας από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι κάτοικοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δημόσια μέσα μεταφοράς, να μπουν σε εστιατόρια ή να έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων, παρά μόνον αν έχουν αρνητικό τεστ PCR που έχουν κάνει το τελευταίο 24ωρο.

Η Κίνα είναι η μόνη μεγάλη οικονομία που διατηρεί στρατηγική "μηδενικής COVID", προσφεύγοντας σε στοχευμένα και περιορισμένα χρονικά λοκντάουν, μακρές περιόδους καραντίνας και μαζικές διεξαγωγές τεστ. Τα μέτρα αυτά βαραίνουν την οικονομία της.

Στις αρχές του έτους, λοκντάουν δύο μηνών που εφαρμόστηκε στην Σανγκάη, μια από τις πολυπληθέστερες πόλεις του πλανήτη με πληθυσμό που ξεπερνά τα 25 εκατομμύρια, σηματοδοτήθηκε από ελλείψεις τροφίμων, θανάτους που οφείλονταν στην έλλειψη πρόσβασης σε ιατρική περίθαλψη και διάσπαρτες διαδηλώσεις.

Περισσότεροι από 80.000 τουρίστες αποκλείστηκαν εξάλλου στο θέρετρο της Σάνια τον Αύγουστο λόγω κύματος COVID-19. Πολλοί άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους, ζητώντας να τους δεχθούν τοπικοί ηγέτες για να εκφράσουν τα παράπονά τους.

ΑΠΕ -ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)