to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:05 | 27.09.2022

Διεθνή

Πάνω από 60 οι νεκροί από το ναυάγιο στο Μπαγκλαντές

Η τραγωδία προστίθεται στον μακρύ κατάλογο αντίστοιχων περιστατικών που έχουν σημειωθεί στη χώρα των 170 εκατομμυρίων κατοίκων


Τουλάχιστον 61 άνθρωποι πνίγηκαν και πολλοί άλλοι εξακολουθούν να αγνοούνται από το ναυάγιο φεριμπότ σε ποταμό του βόρειου Μπαγκλαντές, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των αρχών.

«Επαναλάβαμε τις έρευνες σήμερα το πρωί και οι διασώστες εντόπισαν μερικά ακόμη πτώματα (…) Υπάρχουν ακόμη κάποιοι αγνοούμενοι», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Μπόντα, Σουζάι Κουμάρ Ρόι.

Δέκα πτώματα εντοπίστηκαν σήμερα από τους διασώστες στον ποταμό Καροτόγια, όπου βυθίστηκε το φεριμπότ.

Ο Αμπντούρ Ραζάκε, επιθεωρητής της αστυνομίας, δήλωσε ότι τουλάχιστον 30 από τους νεκρούς ήταν γυναίκες και 17 παιδιά, κάποια μόλις τεσσάρων ετών. «Ορίστηκε επιτροπή η οποία θα ερευνήσει το δυστύχημα», πρόσθεσε.

Στο φεριμπότ εκτιμάται ότι επέβαιναν περίπου 90 άνθρωποι --αριθμός τριπλάσιος από τον επιτρεπόμενο-- στην πλειονότητά τους ινδουιστές προσκυνητές.

Δεκάδες συγγενείς των επιβατών παρέμεναν σήμερα στις όχθες του ποταμού περιμένοντας νεότερη ενημέρωση για την κατάσταση των αγνοούμενων, ή ελπίζοντας ότι θα εμφανιστεί σώος κάποιος από αυτούς.

«Τρεις γυναίκες της οικογένειάς μου αγνοούνταν μετά το ναυάγιο του πλοίου», δήλωσε ο Μπικάς Τσάντρα. «Σήμερα το πρωί βρήκαμε μία, περίπου στις 10, η οποία είχε διασωθεί νωρίτερα. Όμως ακόμη δεν έχουμε εντοπίσει τις άλλες δύο», πρόσθεσε.

Η τραγωδία προστίθεται στον μακρύ κατάλογο αντίστοιχων περιστατικών που έχουν σημειωθεί στη χώρα των 170 εκατομμυρίων κατοίκων. Τον Δεκέμβριο, πάνω από 40 άνθρωποι χάθηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε κατάμεστο από κόσμο φεριμπότ στο νότιο τμήμα της χώρας.

Τον Ιούνιο του 2021, άλλο φέρι βυθίστηκε έπειτα από σύγκρουση με άλλο πλοίο, με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει τους 32 νεκρούς επισήμως.

Τον Απρίλιο του 2021, τουλάχιστον 34 άνθρωποι πέθαναν όταν άλλο παραφορτωμένο πορθμείο συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο και βυθίστηκε σε ποταμό, όχι μακριά από την πρωτεύουσα Ντάκα.

Και τουλάχιστον 78 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Φεβρουάριο του 2015, και αυτή την περίπτωση όταν φέρι με υπεράριθμους επιβάτες συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο δυτικά της πρωτεύουσας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)