to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:38 | 26.09.2022

Κοινωνία

Ο Ισ. Ντογιάκος αρνήθηκε να παραλάβει τη μηνυτήρια αναφορά για το «έγκλημα» στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Τους παρέπεμψε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών


Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, παρέπεμψε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος τους δικηγόρους που τον επισκέφτηκαν προκειμένου να υποβάλλουν μηνυτήρια αναφορά για το «έγκλημα» με τα 3.000 παιδιά που περιμένουν να χειρουργηθούν στο νοσοκομείο Παίδων – Αγία Σοφία.

Υπενθυμίζεται πως η μηνυτήρια αναφορά των δικηγόρων αφορά στα αδικήματα της «έκθεσης σε κίνδυνο ζωής» και «παράβασης καθήκοντος κατά συρροή» και στρέφεται κατά παντός υπευθύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, ο Ισ. Ντογιάκος αρνήθηκε να παραλάβει τη μήνυση και παρέπεμψε τους δικηγόρους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η αλήθεια είναι πως ούτως η άλλως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα διαβίβαζε υπηρεσιακά τη μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να επιληφθεί επί του θέματος, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση η κίνηση των δικηγόρων έχει ένα συμβολισμό λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και το γεγονός ότι αφορά στην υγεία χιλιάδων μικρών παιδιών. Να σημειωθεί ότι, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, δεν έχει επιδείξει την ίδια συμπεριφορά όταν τον επισκέπτονται πολιτικά πρόσωπα και καταθέτουν μηνυτήριες αναφορές για διάφορα ζητήματα.

Όπως επισημαίνεται στη μηνυτήρια αναφορά, σύμφωνα με δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, έχουν ανασταλεί όλα τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο «Παίδων – Αγία Σοφία», λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Το αποτέλεσμα είναι «πάνω από 3.000 παιδιά, περιμένουν να χειρουργηθούν, πολλά εκ των οποίων πάσχουν ακόμα και από συγγενείς καρδιοπάθειες, ή άλλα χρόνια σοβαρά νοσήματα».

Όπως επισημαίνεται στη μηνυτήρια αναφορά, από τις 29 Αυγούστου η προϊσταμένη του Αναισθησιολογικού Τμήματος, ενημέρωσε τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι εξαιτίας της έλλειψης αυτής «αναστέλλονται από 5/9/2022 όλα τα τακτικά περιστατικά της λίστας λόγω έλλειψης ιατρών αναισθησιολόγων».

«Δηλαδή, ενώ οι υπεύθυνοι γνώριζαν ότι υφίσταται σοβαρό πρόβλημα στο κεντρικό αυτό παιδιατρικό νοσοκομείο όσον αφορά την στελέχωση της κρίσιμης ιατρικής ειδικότητας, εντούτοις δεν έπραξαν ότι όφειλαν να πράξουν προκειμένου να μην εκτεθεί σε κίνδυνο η ζωή και υγεία πλήθους παιδιών, για τα οποία είχε προγραμματιστεί η διενέργεια κάποιας χειρουργικής επέμβασης» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στη μηνυτήρια αναφορά των δικηγόρων.

Πρόκειται για τους δικηγόρους Αγαμέμνων Τάτση, Χρήστο Πετράκο, Γεώργιο Λιάπη, Λεωνίδα Στάμο, Κώστα Χαρίτο και Νικόλαο Λύτρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)