to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:44 | 26.09.2022

Πολιτική

Πορτοσάλτε για Μελόνι: Εχουμε μια γυναίκα που δεν είναι τραμπούκα

Την νίκη του ακροδεξιού συνασπισμού στην Ιταλία με επικεφαλής τη Τζόρτζια Μελόνι σχολίασε ο Άρης Πορτοσάλτε, που μάλλον βρήκε και… θετικά.


Όπως είπε ο Άρης Πορτοσάλτε, η εκλογή της η Μελόνι ήταν αναμενόμενη, καθώς όπως είπε ήταν η μόνη αντιπολίτευση. «Ήρθε η ώρα της κυρίας» είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, η Μελόνι «εκφράζει τα μεσαία και πιο χαμηλά στρώματα της κοινωνίας που πλήττονται και φέρνει κι αυτές τις αξίες της. Από το ’90 οι Ιταλοί ψάχνουν τον αδιάφθορο. Πειραματίστηκαν με διάφορους. Είτε με Σαλβίνι είτε με αυτόν τον καραγκιόζη τον Πέπε Γκρίλο» τόνισε αρχικά.

Και συνέχισε: «Ο Κασιδιάρης είναι τραμπούκος, μαχαιροβγάλτης. Εχουμε μια γυναίκα που δεν είναι τραμπούκα. Δεν ξέρω αν ταυτίζονται. Εμείς λέμε «ήρθε το τέρας της εξουσίας». Πρώτα απ’ όλα να πω ότι ήρθε μια γυναίκα, συμβολίζει πολλά σε μία κοινωνία. […] Και η Λε Πεν το γύρισε το βιολί μετά…» είπε.

Αναφερόμενος στις συνεργασίες που θα πρέπει να κάνει για να σχηματίσει κυβέρνηση τόνισε: «Το πόσο θα την πλήξει η συνεργασία με έναν Σαλβίνι που τα παίρνει από τη ρωσική πρεσβεία και πώς θα τα καταφέρει με έναν Μπερλουσκόνι στην κατάσταση που είναι, 90 χρονών και φουσκωμένος λες και είναι τζόβενο, δεν ξέρω… Οι άλλοι δύο έχουν φθαρεί, αυτή δεν έχει φθαρεί».

«Η Ευρώπη πρέπει να χαράξει μια πολιτική που δεν θα αφήνει έξω κομμάτια της κοινωνίας. Δεν μπορείς να κάνεις πολιτικές χωρίς να κοιτάς τα στρώματα που δεν έχουν πρόσβαση. Η κοπέλα αυτή εξέφρασε ένα κομμάτι της κοινωνίας που δεν είχε πρόσβαση. Πρόκειται για μία κοπέλα που ενσαρκώνει την ελπίδα σε στρώματα της κοινωνίας που δεν έχουν πρόσβαση» πρόσθεσε στη συνέχεια ο δημοσιογράφος.

«Tα τελευταία χρόνια η Μελόνι δεν έχει φθαρεί, Ήταν η μόνη αντιπολίτευση. Έχουμε μια γυναίκα, μη φθαρμένη που ενσαρκώνει την ελπίδα με λαϊκό αφήγημα» είπε ακόμη…

Για τις αντιευρωπαϊκές θέσεις της Μελόνι είπε: «Εχει έναν λαϊκισμό πάνω της. Πουλάει το παραμύθι της και ψηφίζεται κι όταν έρθει η ώρα, πού θα πάει; Εκτός Ευρώπης δεν θα πάει πουθενά», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις δημοσκοπήσεις που δίνουν ποσοστό 2% στον Κασιδιάρη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα ποσοστά δεν θα ανέβουν παραπάνω. «Η πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι τέτοια που επιτρέπει στα άκρα να ανέβουν. Είχες ακροδεξιά στην Ελλάδα από το 1970 με 7%. Θα έχεις, αλλά είναι στο 2%».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)