to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:26 | 24.09.2022

Πολιτική

Η Θ. Φωτίου στο Memory Walk για τους ανθρώπους που πάσχουν από άνοια

«Κύριο μέλημα μας είναι να παραμείνουν τα άτομα με άνοια και alzheimer στο σπίτι τους και την κοινότητα», τόνισε η Θ. Φωτίου, αν. τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ


Στην εκδήλωση ευαισθητοποίησης, Memory Walk με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση του κοινού γύρω από θέματα υποστήριξης των συνανθρώπων μας με άνοια και των φροντιστών τους, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ζάππειο από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, η αν. Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη Θ. Φωτίου τόνισε τα εξής:

· Περπατήσαμε όλοι μαζί σήμερα με την σκέψη μας στους φίλους μας που πάσχουν από άνοια και alzheimer και στις οικογένειες και τους φροντιστές τους. Περπατήσαμε μεταφέροντας τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία ενός ισχυρού βραχίονα υγείας-πρόνοιας στην κοινότητα με σημαντικές υπηρεσίες φροντίδας και παροχές για τους ηλικιωμένους, τις οικογένειες τους και τους φροντιστές.

· Γνωρίζουμε τις ανεπάρκειες της σημερινής κατάστασης, για αυτό απαιτείται μια μεγάλη επένδυση  που πρέπει να κάνει το κράτος για να αντιμετωπιστεί. Για αυτό θα κινητοποιήσουμε κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και από τα ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης.

· Μετείχαμε στον σχεδιασμό της Εθνικής Στρατηγικής και των εθνικών δράσεων. Όμως, η υγειονομική κρίση που αντιμετωπίσαμε ανέδειξε την μεγάλη έλλειψη υπηρεσιών φροντίδας και την επιτακτική ανάγκη να συντονιστούμε γρήγορα κράτος-αυτοδιοίκηση και οργανώσεις των πολιτών.

· Θα πολλαπλασιάσουμε τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας , τα ιατρεία μνήμης, τις δομές βραχυχρόνιας παραμονής για την ανακούφιση οικογενειών και φροντιστών και θα ιδρύσουμε δομές παρηγορητικής φροντίδας. Είναι στόχος μας ο ψηφιακός συντονισμός όλων των δομών με τα κέντρα στήριξης οικογένειας/ΟΦΗΛΙ.

Κύριο μέλημα μας είναι να παραμείνουν τα άτομα με άνοια και alzheimer στο σπίτι τους και την κοινότητα. Για αυτό δεσμευόμαστε για επαρκή επιδόματα και παροχές για τον φροντιστή ατόμου με άνοια καθώς και για δωρεάν πρόσβαση στη διάγνωση και θεραπεία. Τέλος, είμαστε εδώ για ένα ειλικρινή και ισότιμο διάλογο με όλους και κυρίως με πάσχοντες-οικογένειες-φροντιστές. Για μια μεγάλη εκστρατεία ευαισθητοποίησης και γνώσης της κοινότητας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)