to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:43 | 25.09.2022

Πολιτική

Πρωτοφανές σκάνδαλο: Ανάθεση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ σε εταιρεία που δημιουργήθηκε την ίδια μέρα του διαγωνισμού!

Μετά από κοινή πρωτοβουλία του Νίκου Φίλη και του Πάνου Σκουρλέτη, 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φέρνουν με ερώτηση στην Βουλή τη σκανδαλώδη απευθείας επί της ουσίας ανάθεση υπηρεσιών σίτισης των φοιτητών των Νέων Εστιών Ε.Μ.Π. και της Φοιτητικής Εστίας Αθηνών, αξίας 202.659,62 €, σε μια εταιρεία που συστάθηκε αυθημερόν και μάλιστα με κεφάλαιο 5.000€.


Η εταιρεία ESPERISMA FOOD ΙΚΕ, που συστήθηκε αυθημερόν και με κεφάλαιο 5.000 €, δηλαδή 40 φορές μικρότερο από το έργο που της ανατέθηκε, κατέθεσε οικονομική προσφορά για τη Φοιτητική Εστία Αθηνών στις 2 Αυγούστου 2022 (δηλαδή την ίδια ημέρα που έγινε η πρόσκληση) και για τις Νέες Εστίες ΕΜΠ (ΝΕΕΜΠ) στις 3 Αυγούστου 2022 (δηλαδή, την επόμενη ημέρα από την πρόσκληση).

Η ανύπαρκτη προηγούμενη δραστηριότητα στο αντικείμενο και το κεφάλαιο των 5.000  φαίνεται πως είναι για το ΙΝΕΔΙΒΙΜ στοιχεία που διασφαλίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών σίτισης των φοιτητών.

Η Διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ με την άμεση στήριξη της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, η οποία άλλωστε τη διορίζει, ξεπέρασε κάθε όριο με τη νέα αυτή ανάθεση. Υπενθυμίζουμε ότι τον Νοέμβριο του 2021 οι βουλευτές είχαν καταθέσει την ερώτηση «Φύλαξη εστιών και σίτιση φοιτητών με οσμή σκανδάλων από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Απευθείας αναθέσεις και διαδικασίες που προκαλούν και δεν εγγυώνται τη διαφάνεια και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος».

Με την τελευταία αυτή σύμβαση η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπερνάει και το διαρκές σκάνδαλο των απευθείας αναθέσεων δισεκατομμυρίων ευρώ που μας έχουν χαρίσει μοναδικές στιγμές, όπως οι μάσκες αλεξίπτωτα.

Πλέον ιδρύεται εταιρεία που ξέρει ότι έχει εξασφαλισμένη την ίδια μέρα δουλειά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με φορέα που εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας χωρίς να χρειάζεται καν να ασχοληθεί, αφού ο ίδιος ο φορέας κατ' αποκλειστικότητα της την παρέχει. Αυτή η συνθήκη πρέπει να ηττηθεί πριν πάρει χαρακτηριστικά ολοκληρωτισμού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)