to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:57 | 23.09.2022

Αθλητισμός

Γυμναστική: Η γραφειοκρατία δεν επιτρέπει στον Γκίνη να κάνει πρωταθλητισμό και να σπουδάσει

O πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής Σταύρος Γκίνης θα βρεθεί αναγκασμένος να επιλέξει μεταξύ του αθλητισμού και των σπουδών του στην Ιατρική Σχολή αν συνεχίσουν να απορρίπτονται οι αιτήσεις του για μεταγραφή στην Ιατρική Αθηνών - Να μεριμνήσει η κ. Κεραμέως για τον Έλληνα πρωταθλητή


Θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γυμναστικής και έχει τα φόντα στο μέλλον να πρωταγωνιστήσει και σε διεθνές επίπεδο, ακολουθώντας τα χνάρια του παγκόσμιου πρωταθλητή μας και χρυσού Ολυμπιονίκη στο Ρίο, Λευτέρη Πετρούνια. 

Εντούτοις τα τελευταία δύο χρόνια ουσιαστικά τον 20χρονο σήμερα Σταύρο Γκίνη τον σπρώχνουν μακριά από τον πρωταθλητισμό. Μακριά από την Εθνική ομάδα, της οποίας μέλος είναι από το 2016. Ποιος; Η ίδια η Πολιτεία. Με τη στάση της στο θέμα της φοίτησής του στην Ιατρική. Διότι ο νεαρός αθλητής, που στα μαθητικά του χρόνια διάβαζε μέσα στο αυτοκίνητο πριν και μετά τις προπονήσεις, ενώ έκανε μαζί με τον πατέρα του τη διαδρομή Μέγαρα-Αιγάλεω, κατάφερε πριν δύο χρόνια να περάσει στην Ιατρική Πατρών. Όμως στην Πάτρα δεν υπάρχει κλιμάκιο της Εθνικής Ομάδας. 

Δύο φορές ο Σταύρος Γκίνης, πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής, αιτήθηκε για να πάρει μεταγραφή στην Ιατρική Αθηνών, αλλά και τις δύο φορές η αίτησή του απορρίφθηκε. Παρά τις αιτήσεις του δεν μπορεί να πάρει μεταγραφή στην Αθήνα και να συνδυάσει σπουδές και πρωταθλητισμό, γιατί σύμφωνα με την νομοθεσία, δεν προβλέπεται αυτό, εκτός κι αν έχει μεγάλη διάκριση σε διεθνή διοργάνωση.

Πράγμα δύσκολο για τον 20χρονο Γκίνη που δεν έχει προλάβει καλά καλά να αγωνιστεί σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις σε επίπεδο ανδρών και στο όργανο που είναι καλός (κρίκους) στην Ελλάδα μόνο έχει πίσω του τον Πετρούνια…

«Κάποια στιγμή θα πρέπει να επιλέξω ή πρωταθλητισμό ή σπουδές»

«Δύο χρόνια τώρα βγαίνει η εγκύκλιος για τις κατ’ εξαίρεση μεταγραφές, κάνω την αίτησή μου και απορρίπτεται. Αυτό συνέβη και τη δεύτερη φορά που έκανα. Κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για να δοθεί λύση στο πρόβλημά μου. Τους έχω παρουσιάσει όλα τα στοιχεία, ότι είμαι αθλητής της εθνικής ομάδας, ότι λαμβάνω μέρος σε διεθνείς αγώνες. Έχω προσπαθήσει να μιλήσω με τον κύριο Αυγενάκη, έχω στείλει επιστολή στον κύριο Μαυρωτά, αλλά ακόμα περιμένω» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Μίλησα με ανθρώπους του Υφυπουργείου Αθλητισμού και μου είπαν ότι με τον ισχύοντα νόμο δεν μπορεί να γίνει μεταγραφή. Θα πρέπει να γίνει μία τροποποίηση στον νόμο, που θα λέει ότι αθλητής εθνικής ομάδας θα μπορεί να παίρνει μεταγραφή. Ο τωρινός νόμος λέει ότι μπορείς να πάρεις μεταγραφή αν φέρεις από πρώτη έως έκτη παγκόσμια διάκριση. Το να φέρω εγώ σε ηλικία 20 ετών αυτή τη διάκριση είναι πάρα πολύ δύσκολο και δυστυχώς κάποια στιγμή θα πρέπει να επιλέξω ανάμεσα στον πρωταθλητισμό και τη σχολή μου. Έχει περάσει από το μυαλό μου να σταματήσω από τον αθλητισμό για να αφοσιωθώ στη σχολή μου. Με αυτή τη στάση που κρατούν σε εμάς τους αθλητές με ωθούν στην έξοδο».

Όλα αυτά θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ' όψιν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, που είναι αρμόδιο για το εν λόγω ζήτημα. Η κ. Νίκη Κεραμέως θα πρέπει να δείξει τη δέουσα προσοχή στο θέμα του Έλληνα πρωταθλητή. Κι αυτό γιατί αυτός ο ταλαντούχος αθλητής των κρίκων ζητάει το αυτονόητο.Το μπαλάκι λοιπόν περνάει στην ευθύνη της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία καλείται να δείξει γρήγορα αντανακλαστικά, προκειμένου να μπορέσει ο Έλληνας πρωταθλητής να καταφέρει να φοιτήσει στη σχολή του παράλληλα με την παρουσία του στην Εθνική μας ομάδα. Άλλωστε ο ελληνικός αθλητισμός δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει πρωταθλητές, όπως ο Σταύρος Γκίνης, επειδή τους... τρώει το «τέρας της γραφειοκρατίας».

«Ο Πετρούνιας με βοήθησε να βρω δουλειά»

Ο Γκίνης αναφέρθηκε και στην στήριξη που έχει από τον Λευτέρη Πετρούνια ο οποίος μάλιστα τον βοήθησε να βρει και δουλειά!

«Με τον Λευτέρη κάνουμε μαζί προπόνηση, μιλάμε πολύ και έχω μάθει πολλά από εκείνον. Μου λέει να μην το βάζω κάτω, με βοηθάει πολύ στην προπόνηση. Πάντως και εκτός από την ενόργανη με έχει βοηθήσει πολύ και στη ζωή μου. Μου έχει βρει μία δουλειά, ενώ μένω και στο δωμάτιό του στον Άγιο Κοσμά. Όσο μεγάλος αθλητής είναι τόσο καλός άνθρωπος».

O νεαρός πρωταθλητής έδωσε συνέντευξη στο zougla.gr στην οποία δημοσιοποιεί και εξηγεί το πρόβλημά του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)