to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:16 | 23.09.2022

Πολιτική

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την «κυβερνητική υποκρισία» στη στελέχωση των δασικών υπηρεσιών

«Τρία χρόνια κοροϊδία από την κυβέρνηση ΝΔ για τις προσλήψεις στις Δασικές Υπηρεσίες»


Την απόλυτη διάσταση μεταξύ λόγων και έργων αλλά και την υποκρισία της κυβέρνησης στο ζήτημα της στελέχωσης των Δασικών Υπηρεσιών της Χώρας αναδεικνύουν σαράντα επτά (47) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που κατέθεσαν στη Βουλή, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτη Φάμελλου.

Οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε προγραμματίσει την στελέχωση των Δασικών Υπηρεσιών με 500 στελέχη, με εγκεκριμένο σχεδιασμό και χρηματοδότηση του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης (200 θέσεις μόνιμων Δασολόγων και Δασοπόνων) και του ΠΔΕ 2019 (300 θέσεις με τριετείς συμβάσεις) για την υλοποίηση της πολιτικής πρόληψης πυρκαγιών. Σήμερα, τρία χρόνια μετά, δεν έχει γίνει τίποτα, παρά τις διαρκείς υποσχέσεις της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ από τον Οκτώβριο του 2019 έως και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους για άμεσες προσλήψεις, άλλοτε 700 υπαλλήλων και άλλοτε  1.200 ή 1.100.

Τελικά, όμως, οι αριθμοί αυτοί είναι τελείως στον αέρα, όπως αποδεικνύεται από την από 31.8.2022 απάντηση του ΥΠΕΝ σε σχετική ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, από την οποία απουσιάζει οποιασδήποτε αναφορά σε προγραμματισμό προσλήψεων. Το Υπουργείο αρκείται στην αναγνώριση του  προβλήματος της στελέχωσης των Δασικών Υπηρεσιών και επιρρίπτει ευθύνες στο Υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα μάλιστα με την προκήρυξη με αριθμό 6Κ/2022 που έχει δημοσιευτεί για την πρόσληψη προσωπικού στο ΥΠΕΝ οι θέσεις δασολόγων και δασοπόνων είναι μόνο 4.

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδείχθηκε ανεπαρκής στο ζήτημα της στελέχωσης των Δασικών Υπηρεσιών ξεχώρισε, όμως, στο ρεσιτάλ ψεύτικων υποσχέσεων. Ακόμη, επισημαίνουν ότι όλες οι ελπίδες για την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης δασικής πολιτικής και την ενίσχυση των δασικών υπηρεσιών εναπόκεινται στην επόμενη κυβέρνηση

Αναδεικνύουν επίσης τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δασικοί υπάλληλοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους όπως είναι η ελλιπής χρηματοδότηση, τα διοικητικά προβλήματα λόγω της πρόχειρης μεταφοράς των υπηρεσιών από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στο ΥΠΕΝ, η κάλυψη μέσων ατομικής προστασίας εξ ιδίων, η έλλειψη πόρων για συντήρηση και τροφοδοσία των υπηρεσιακών οχημάτων, η καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων για υπερωρίες και μετακινήσεις εκτός έδρας και ζητούν λύσεις.

Για όλα τα ανωτέρω, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ρωτούν την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ αν τελικά θα προβεί σε ενίσχυση των Δασικών Υπηρεσιών με προσωπικό και πόρους, αν υπάρχει συγκεκριμένος προγραμματισμός και δεσμεύσεις με ρητά χρονοδιαγράμματα ή όλα είναι στα λόγια, όπως συνηθίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)