to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:36 | 22.09.2022

Πολιτική

Σοβαρότατες ελλείψεις αίματος στο Παίδων «Αγία Σοφία»: Κοινοβουλευτική ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ προς τον Θ. Πλεύρη

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν 27 βουλευτές και βουλεύτριες ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις διαρκείς και σοβαρότατες ελλείψεις σε αίμα στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” που επιτείνει την ταλαιπωρία των πασχόντων από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο.


Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Θ. Πλεύρη, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς, για τις διαρκείς και σοβαρότατες ελλείψεις σε αίμα στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” που επιτείνει την ταλαιπωρία των πασχόντων από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο. Την κοινοβουλευτική παρέμβαση του Γιάννη Μπουρνού συνυπογράφουν ακόμα 26 Βουλευτές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Στην Ελλάδα οι πάσχοντες συμπολίτες μας από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο είναι περίπου 4000 εκ των οποίων τα 2/3 κατοικούν στην Αθήνα, αναφέρει ο Γ. Μπουρνούς στην αρχή της ερώτησής του, επισημαίνοντας ότι οι συχνές μεταγγίσεις αίματος καθώς και οι αφαιμαξομεταγγίσεις αποτελούν, μεταξύ άλλων, την συνήθη ιατρική αντιμετώπιση των νόσων προκειμένου να προληφθούν ή / και να μειωθούν οι οξείες και χρόνιες βλάβες.

Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό, σημειώνει ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, παρατηρούνται συνεχείς και σοβαρές ελλείψεις αίματος στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» που έχουν θέσει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τους πάσχοντες από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο. Η τρέχουσα προβληματική κατάσταση, υπογραμμίζει ο Γιάννης Μπουρνούς, οδηγεί σε υπομεταγγίσεις των πασχόντων, θέτοντας σε διακινδύνευση την υγεία τους ενώ οι αναβολές μεταγγίσεων δυσχεραίνουν αφάνταστα την καθημερινότητα και υποβιβάζουν την ποιότητα ζωής τους.

Ο Γ. Μπουρνούς συμμεριζόμενος πλήρως την ανησυχία και την αγωνία του Πανελλήνιου Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο και επικαλούμενος σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου - ότι η ηγεσία του Υπουργείου γνωρίζει το πρόβλημα αλλά έχει επιδείξει πλήρη αδιαφορία - θέτει προ των ευθυνών του τον κ. Πλεύρη και τον καλεί να ενεργήσει άμεσα και αποτελεσματικά για την επίλυση του κρίσιμου αυτού προβλήματος.

Επιπρόσθετα τον καλεί να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της επάρκειας σε αίμα, ώστε να μην παρατηρηθούν στο μέλλον παρόμοιες ελλείψεις, να προχωρήσει στην πλήρη στελέχωση των Τμημάτων Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων της χώρας καθώς και να γνωστοποιήσει τις προθέσεις του για τον σχεδιασμό και τη σύσταση ενός λειτουργικού Εθνικού Συστήματος Αιμοδοσίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)