to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Θεσμική κατάντια και εμπαιγμός

Η ΝΔ επέβαλε η εξέταση του νόμιμου εκπροσώπου της Interlexa να γίνει μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Πώς το είχε πει ο Μητσοτάκης; Όλα στο φως; Έτσι ακριβώς.


Το πρώτο που έκανε η Ν.Δ. όταν συγκροτήθηκε η Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές ήταν να καταλάβει όλες τις θέσεις του προεδρείου για να μην υπάρχουν αδιάκριτες παρουσίες στο μαγείρεμα της διαδικασίας.

Το δεύτερο που έκανε ήταν να διαγράψει όλους τους μάρτυρες που πρότεινε η αντιπολίτευση και να κρατήσει μόνο αυτούς που πρότεινε η ίδια. Είχε δεχτεί, όμως, να κληθεί στην Επιτροπή ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Interlexa που σχετίζεται με το κακόβουλο λογισμικό Predator. Και αυτό, είναι αλήθεια, είχε προκαλέσει κάποια εντύπωση.

Ευτυχώς δεν το εννοούσαν. Σήμερα «έσκασε» στην Επιτροπή ότι ο νόμιμος εκπρόσωπος της Interlexa δεν μπορεί να έρθει γιατί μένει στο εξωτερικό και έχει και άλλες ασχολίες. Η αντιπολίτευση πρότεινε να καταθέσει μέσω τηλεδιάσκεψης. Η Ν.Δ., όμως, επέβαλε η εξέταση να γίνει μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Να στείλει, δηλαδή, η Επιτροπή τις ερωτήσεις της με mail και με mail να πάρει τις απαντήσεις.

Έτσι, υποθέτουμε, η εκπρόσωπος της εταιρείας θα μπορεί να αποφύγει τις πιεστικές ερωτήσεις του Τζανακόπουλου, θα μπορεί να δώσει τις απαντήσεις που θέλει χωρίς να της ζητούνται διευκρινίσεις και θα έχει τον χρόνο να τις προετοιμάσει σε συνεννόηση με το νομικό της τμήμα και τη Νέα Δημοκρατία. Και η Εξεταστική θα έχει συρθεί λίγο ακόμα από τη Ν.Δ. στη θεσμική κατάντια και στον εμπαιγμό των πολιτών.

Πώς το είχε πει ο Μητσοτάκης; Όλα στο φως; Έτσι ακριβώς.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)