to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:21 | 20.09.2022

Κοινωνία

Εικόνες - σοκ από τραυματισμένους φοιτητές στη διαδήλωση της 17ης Σεπτεμβρίου (σκληρές εικόνες)

Λίγες ημέρες μετά την άγρια καταστολή της αστυνομίας στη φοιτητική διαδήλωση της 17ης Σεπτέμβρη οι Φοιτητικοί Σύλλογοι δίνουν στη δημοσιότητα σοκαριστικές φωτογραφίες από τραυματισμούς σπουδαστών που μετείχαν στη διαδηλώση. Ανοιγμένα κεφάλια, μόλωπες, φουσκάλες από καυστικές ουσίες, μυικοί τραυματισμοί έχουν καταγραφεί από τον φωτογραφικό φακό ως αδιάψευστα τεκμήρια.


Εικόνες που σοκάρουν και τον πιο απαθή αναγνώστη έδωσαν στη δημοσιότητα φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας καταγγέλλοντας την έκταση και τη βία της αστυνομικής αυθαιρεσίας στη διαδήλωση εναντίον της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας της 17ης Σεπτεμβρίου.

Δεν είναι μόνο το μένος των αστυνομικών δυνάμεων που αποτυπώθηκε ως τραύματα στα σώματα ειρηνικών διαδηλωτών, γεγονός βέβαια που πρέπει να προβληματίσει την οργανωμένη πολιτεία ως προς την εκπαίδευση που παρέχεται στα αστυνομικά όργανα αλλά και τις ελευθερίες που δίνονται επιτελικά στις κατασταλτικές δυνάμεις.

Οφείλουμε να σημειώσουμε και τον προβληματισμό σε σχέση με τα υλικά που χρησιμοποιούνται καθώς φοιτητές παρουσίασαν φουσκάλες προερχόμενες από καυστικά υγρά 24 ώρες μετά τη διαδήλωση. Μπορεί να εγγυηθεί το ελληνικό κράτος την ασφάλεια των όπλων της αστυνομίας ή η υγεία όσων ασκούν το συνταγματικό δικαίωμα της διαμαρτυρίας δεν αποτελεί αντικείμενο προστασίας;

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Θεοδωρικάκος και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας θα πρέπει να απολογηθούν για τις εικόνες ντροπής και το ξυλοφόρτωμα φοιτητών. Έτσι εννοούν τη δημοκρατία το 2022; Αυτό το μέλλον επιφυλάσσει η κυβέρνηση για τους νέους και τις νέες;

Το φωτογραφικό υλικό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)