to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:26 | 20.09.2022

Πολιτική

Αλ. Τριανταφυλλίδης: Μονιμοποιήστε στο ΕΣΥ το σύνολο συμβασιούχων, επικουρικών γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού

«Μη θέλετε να εξοντώσετε ανθρώπους εμπειροπόλεμους που τους έχουμε απόλυτη ανάγκη. Γυρίστε τους πίσω. Θέστε συγκεκριμένους όρους για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη», τόνισε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλ. Τριανταφυλλίδης


Την αναγκαιότητα μονιμοποίησης του συνόλου των συμβασιούχων-επικουρικών όλων των ειδικοτήτων του Ε.Σ.Υ. και την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο Ε.Σ.Υ., με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, επεσήμανε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησής του προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας σχετικά με τα τεράστια κενά που παρατηρούνται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Τριανταφυλλίδης «Το Ε.Σ.Υ. στη Θεσσαλονίκη νοσεί βαριά. Νοσεί γιατί υστερεί σε κτιριακές υποδομές και σε ανθρώπινο δυναμικό. Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, είναι όχι απλά ενδεικτικά, αλλά αποδεικτικά της τραγικής κατάστασης που βιώνουν οι Θεσσαλονικείς στα νοσοκομεία της πόλης. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού –είναι ήρωες γιατροί και νοσηλευτές-, όλα αυτά έχουν ως τραγικό αποτέλεσμα οι ασθενείς να υπονοσηλεύονται. Δυστυχώς, τα κενά αυτά η Θεσσαλονίκη τα πλήρωσε ακριβά. Μετά τους δύο «μαύρους» Νοέμβριους του 2020 και του 2021 για τους οποίους ο κ.Μητσοτάκης ζήτησε συγγνώμη και τους 7500 νεκρούς της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου με βάση τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα το 70% από αυτούς έχασε τη ζωή του εκτός ΜΕΘ, αντί για ενίσχυση έχουμε την πλήρη διάλυση και αποδιάρθρωση του Ε.Σ.Υ. στη Θεσσαλονίκη με μετακινήσεις προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, από κλινική σε κλινική, από συρρικνωμένες μονάδες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα μεγάλα νοσοκομεία της πόλης που χρειάζονται επειγόντως ενίσχυση, αλλά χρειάζεται και η πρωτοβάθμια φροντίδα».

Παράλληλα, απαντώντας στον ισχυρισμό της Αναπλ. Υπουργού Υγείας πως οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο Ε.Σ.Υ. αυξήθηκαν επί Κυβέρνησης ΝΔ σε σχέση με τη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Eπειδή το ανέμενα, καθώς είναι η μόνιμη επωδός σας, θα σας παραθέσω μόνο στοιχεία: Τον Ιούνιο του 2019 το μόνιμο προσωπικό στο Ε.Σ.Υ. ήταν 79.177 εργαζόμενοι. Τον Ιούνιο του 2022 είναι 73.705. Δηλαδή 5472 λιγότεροι μόνιμοι εργαζόμενοι, που αν αφαιρέσουμε και τους 4000 περίπου ανεμβολίαστους που μπαινοβγαίνουν λόγω νόσησης στο σύστημα, μιλάμε ουσιαστικά για 10.000 λιγότερους από τους λιγότερους, όπως λέτε, που σας άφησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι στοιχεία από την απογραφή. Στοιχεία επίσημα και καταγεγραμμένα και αυτά τα λέμε ακριβώς γιατί τουλάχιστον, πέρα από τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και των επικουρικών, είναι και το θέμα με τους ανεμβολίαστους. Σταματήστε αυτή την τιμωρητική διάθεση απέναντί τους. Πράξτε αυτό που πράξατε για τους γιατρούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και παραμένουν μέσα στο σύστημα κάνοντας καθημερινά rapid test. Μη θέλετε να εξοντώσετε ανθρώπους εμπειροπόλεμους που τους έχουμε απόλυτη ανάγκη. Γυρίστε τους πίσω. Θέστε συγκεκριμένους όρους για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)