to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:58 | 20.09.2022

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: Ευθύνη Τασούλα η μη σύγκληση της Επιτροπής θεσμών και διαφάνειας για την παρακολούθηση Σπίρτζη

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιλέξει να μην χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας, αλλά αντίθετα να επιδοτήσει την αισχροκέρδεια», τόνισε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο Ν. Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ


“Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, γιατί το πρόγραμμα που υλοποιεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα. Είναι τόσο εγκλωβισμένη στην προσπάθειά της να στηρίξει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που αδυνατεί να δει άλλες λύσεις”, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε ως χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ενέργειας: “Στην Ολλανδία σήμερα μόλις ανακοινώθηκε πλαφόν στην ενέργεια για ρεύμα και φυσικό αέριο. Σε όλη την Ευρώπη το κράτος επανέρχεται στην ενέργεια, στην Ελλάδα ιδιωτικοποιούμε τα πάντα. H κυβέρνηση της ΝΔ δίνει 2 δισ. ευρώ για να επιδοτήσει την αισχροκέρδεια στην ενέργεια, όταν με 340 εκατ. ευρώ μπορούμε να επαναφέρουμε το 51% της ΔΕΗ σε δημόσιο έλεγχο και να ελέγξουμε τις τιμές. Αυτό είναι απόλυτα ανορθολογικό. Επίσης στην Ελλάδα η τιμή του ρεύματος για τον Σεπτέμβρη ανέρχεται στα 788 ευρώ ενώ το κόστος της χονδρεμπορικής με τα στοιχεία της ΡΑΕ είναι στα 438 ευρώ. Έτσι τα υπερκέρδη που έχουν οι πάροχοι μέσα στο Σεπτέμβρη θα  είναι στα 500 εκατ. ευρώ”.

Σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του κ. Σκρέκα για την ενέργεια, ο Ν. Ηλιόπουλος δήλωσε: “Περίπου τέτοιες ημέρες πέρυσι ο ίδιος μας έλεγε ότι ο αυξήσεις που έρχονται στο ρεύμα θα είναι περίπου 2-3 ευρώ. Η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε προϋπολογισμό το Δεκέμβρη που προέβλεπε πληθωρισμό 0,8%. Αυτά για να καταλάβουμε ποια είναι η ικανότητα πρόβλεψης της συγκεκριμένης κυβέρνησης. Προφανώς είμαστε σε μια περίοδο που όλα είναι πιο δύσκολα. Ωστόσο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat η τιμή του φυσικού αερίου στην Ελλάδα έχει αυξηθεί 220%, όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι στο 62%. Φταίει ξεκάθαρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το ίδιο και για το ρεύμα που έχουμε την μεγαλύτερη αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος για τις επιχειρήσεις και την τρίτη μεγαλύτερη για τα νοικοκυριά.”.

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιλέξει να μην χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας, αλλά αντίθετα να επιδοτήσει την αισχροκέρδεια”, είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στην κριτική της ΝΔ σε συνέχεια των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, ο εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε: “Είναι προκλητικό η παράταξη που άφησε τη χώρα με 15% έλλειμμα να κουνάει το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δύναμη που κατάφερε να αφήσει τη χώρα με δώδεκα συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξη, με 37 δισ. ευρώ στα Ταμεία και με το 80% του ελληνικού χρέους "κλειδωμένο" σε επιτόκιο 1%”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον είπε: “Το δικό μας πρόγραμμα πέρα από απόλυτα κοστολογημένο, είναι και δίκαιο. Το αφορολόγητο στους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι ένα μόνο παράδειγμα. Λέμε κάτι πολύ απλό: τα εισοδήματα από την εργασία πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Το να θεσπιστεί αφορολόγητο για αυτούς τους ανθρώπους μέχρι τα 10.000 ευρώ είναι απολύτως εφικτό και θα κοστίσει 160 εκατ. ευρώ το έτος”.

“Με τη φράση του ότι "εκλογές μπορεί να σημαίνουν 2 με 3 μήνες αστάθεια” ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε τη δική του πολιτική απομόνωση. Δεν είναι τυχαίο που ακούμε σενάρια για την Ελληνική Λύση”, δήλωσε στη συνέχεια ο Ν. Ηλιόπουλος, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών απάντησε: “Η χώρα μπορεί και πρέπει να έχει προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη, την κάλπη της απλής αναλογικής.  κρίσιμη προϋπόθεση είναι να είμαστε πρώτη δύναμη”.

Σχετικά με το ζήτημα των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών σχολίασε: “Δεν γίνεται να πάμε σε εκλογές και να μην μας έχει απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποιοι είναι οι λόγοι εθνικής ασφάλειας για τους οποίους παρακολουθούσε ενοχλητικούς δημοσιογράφους και πολιτικούς του αντιπάλους, ούτε ποιες είναι οι σχέσεις της ΕΥΠ με αυτούς που χειρίζονται το Predator”. Μάλιστα τόνισε πως “είναι ευθύνη του προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα η μη σύγκληση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας για  την παρακολούθηση και του Χρ. Σπίρτζη’.

“Είναι φανερό πως η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη δεν έγινε για λόγους εθνικής ασφάλειας, αλλά γιατί ο παρακρατικός μηχανισμός που συντονίζει ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να ελέγχει ασφυκτικά την πολιτική ζωή της χώρας. Η επόμενη προοδευτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα συγκροτήσει προανακριτική επιτροπή. Και εκεί θα βγουν όλα στο φως”, κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)