to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:56 | 20.09.2022

Διεθνή

Ιταλικές εκλογές: «Προανήγγειλε» εμπόδια στην ελεύθερη έκφραση των πολιτών η Μελόνι

Η σχεδόν βέβαιη νικήτρια στις κάλπες της Κυριακής και θεωρούμενη επόμενη πρωθυπουργός ζητά να μην υπάρχουν αντιδράσεις σε συγκεντρώσεις των Αδερφών Ιταλών


Έξι ημέρες πριν από τις ιταλικές βουλευτικές εκλογές, η ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος των Αδερφών Ιταλών Τζόρτζια Μελόνι αποφάσισε να ανεβάσει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, αναφέρει το ΑΠΕ σε ανταπόκρισή του από την Ρώμη.

«Υπάρχει η βούληση να προκληθούν επεισόδια, είναι η έκτη φορά που επιτρέπεται σε άτομα που μας αποδοκιμάζουν να έρθουν σε συγκεντρώσεις μας. Η υπουργός Εσωτερικών δεν κάνει καλά την δουλειά της», δήλωσε η Μελόνι, μετά από ομιλία της, στη νότια Ιταλία.

«Είναι η έκτη φορά που σε συγκέντρωσή μας, στο κέντρο της πλατείας, υπάρχουν άτομα τα οποία έρχονται με στόχο να μας αποδοκιμάσουν. Συνήθως είναι λίγοι, αλλά θέλω να καταλάβω πώς λειτουργεί η διαχείριση της δημόσιας τάξης. Διότι αν δίδεται το δικαίωμα να προπηλακίζουν το κόμμα μας και την πρόεδρό του, κανείς δεν σκέφτεται ότι κάποια στιγμή κάποιος μπορεί να εκνευριστεί και να υπάρξουν επεισόδια;», πρόσθεσε η Τζόρτζια Μελόνι, η οποία επικοινώνησε, τηλεφωνικά, με την Ιταλίδα υπουργό Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε.

Η υπουργός Εσωτερικών της χώρας δεν σχολίασε τις δηλώσεις της επικεφαλής της άκρας δεξιάς, αλλά πολλοί αναλυτές θέλησαν να υπενθυμίσουν ότι η πρόσβαση στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σε δημόσιους χώρους είναι ελεύθερη και ότι δεν μπορεί να πραγματοποιείται κανενός είδους «προληπτικός έλεγχος» από τις αστυνομικές αρχές, σε ό,τι αφορά τις απόψεις όσων αποφασίζουν να παρευρεθούν σε αυτές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)