to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:30 | 20.09.2022

Οικονομία

Κώστας Σκρέκας: Στον εκκαθαριστικό η επιδότηση για μείωση κατανάλωσης ρεύματος

Ο υπουργός επιβεβαίωσε τη χρονική μετάθεση της στήριξης στους καταναλωτές αρκετούς μήνες μετά - Απέφυγε επανειλημμένα να αποκλείσει πιθανότητα διακοπών ρεύματος


Επιβεβαίωσε την απουσία άμεσης επιπλέον υποστήριξης των καταναλωτών απέναντι στην ακρίβεια στο ρεύμα μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Είχαν προηγηθεί χτες σχετικές αποκαλύψεις για την αδυναμία καταμέτρησης της πραγματικής κατανάλωσης από τον πρόεδρο των τεχνικών της ΔΕΗ.

Ο κ. Σκρέκας περιέγραψε σαφώς ότι για όσους πετύχουν μείωση κατανάλωσης 15% «όταν έρθει εκκαθαριστικός λογαριασμός θα λάβουν επιπλέον επιδότηση», επιβεβαιώνοντας ότι η αδυναμία σωστής καταμέτρησης λόγω του ελλιπούς προσωπικού καθιστά αδύνατο να υποστηριχθούν άμεσα οι καταναλωτές.

Νωρίτερα ο υπουργός απέφυγε επανειλημμένα να αποκλείσει την πιθανότητα να υπάρχουν διακοπές ηλεκτροδότησης σε ώρες αιχμής, με συνεχείς αναφορές σε «ενεργειακό πόλεμο», περιορισμούς από τα δημοσιονομικά, μέχρι και επικλήσεις στο εθνικό καθήκον των καταναλωτών.

«Έχουμε κάνει ό,τι πρέπει ώστε η Ελλάδα να μην διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να επιβληθεί "δελτίο" ... Στη ζωή και όταν μαίνεται ένας πόλεμος πραγματικός, ενεργειακός και οικονομικός ταυτόχρονα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα. Αλλά είναι πολύ μικρές αυτές οι πιθανότητες, σχεδόν μηδενικές», είπε ο κ. Σκρέκας.

Ανέφερε εξάλλου ότι ήδη τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις φαίνεται να έχουν κάνει σημαντικές μειώσεις στην κατανάλωση ενέργειας, με τις μειώσεις στην κατανάλωση φυσικού αερίου να φτάνουν το 22% τον Ιούνιο, το 14% τον Ιούλιο και το 14,7% τον Αύγουστο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)