to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:19 | 18.09.2022

Πολιτική

«Πυρά» Ηλιόπουλου κατά Οικονόμου μετά τη συνέντευξη τύπου του Αλ. Τσίπρα

«Σε Γερμανία και Γαλλία οι εθνικοποιήσεις εταιρειών ενέργειας βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη και υλοποιούνται. Στην Ελλάδα τα καρτέλ ορμούν κάθε μήνα στα εισοδήματα των πολιτών», επισημαίνει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


«Χρειάζεται πραγματικά πολύ θράσος να επικαλείται κανείς τη διεθνή πραγματικότητα, όταν σε Γερμανία και Γαλλία οι εθνικοποιήσεις εταιρειών ενέργειας βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη και υλοποιούνται», τονίζεται στην απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου στον κυβερνητικό εκπρόσωπο:

«Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη οι πολίτες έχουν μείνει εντελώς απροστάτευτοι στη ΔΕΗ και τα καρτέλ ενέργειας που, υπό την προστασία του, δεν χάνουν ευκαιρία κάθε μήνα να ορμούν στα εισοδήματα των πολιτών και να απολαμβάνουν υπερκέρδη.

Κι αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα της κυβερνητικής υποκρισίας και κοροϊδίας.

Ο κ. Μητσοτάκης κάθε μέρα επιδεικνύει με διάφορους τρόπους την αγωνία του να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία ευνοώντας την παρέα του. Προκειμένου να πετύχει αυτόν τον στόχο δεν διστάζει να πλήξει τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, τους θεσμούς και την ίδια τη Δημοκρατία. Όσο καταρρέει τόσο πιο ανάλγητος και επικίνδυνος γίνεται.

Σύντομα τον λόγο θα έχουν οι πολίτες. Οι οποίοι πολίτες θα κληθούν να απαντήσουν στα μόνο πραγματικό ερώτημα: προοδευτική συμμαχία ή «Αγία Οικογένεια».

Γ. Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας επιδόθηκε σε υποσχέσεις προς όλους, χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση» 

«Το κρεσέντο ακατάσχετης παροχολογίας, που ξεκίνησε χθες, κορυφώθηκε με τη σημερινή τρικυμιώδη παρουσία του κ. Τσίπρα», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου σχετικά με τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. 

«Στο τέλος του διημέρου, κανείς πολίτης δεν πήρε πειστική απάντηση για τα φλέγοντα ζητήματα που τον απασχολούν, αφού ο κ. Τσίπρας επιδόθηκε σε υποσχέσεις προς όλους, χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση. Πολύ περισσότερο όταν τον βαρύνει ένα ιστορικό αποτυχίας τόσο κραυγαλέο, που κανείς δεν μπορεί να το παραβλέψει», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

«Παρότι επιχείρησε να δικαιολογήσει την περιορισμένη απήχηση του λέγοντας ότι δεν εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις, η συνολική ανερμάτιστη παρουσία του αρκεί για να εξηγηθεί το γιατί η κοινωνία δεν τον εμπιστεύεται» συνέχισε ο Γ. Οικονόμου. «Τελικά, το μόνο που κατάφερε, είναι να δημιουργήσει ακόμα περισσότερα ερωτήματα για το αν προσωπικά αντιλαμβάνεται τις δραματικές επιπτώσεις των όσων υπόσχεται χωρίς μέτρο και σύνεση. Όλοι πάντως κατανοούν, ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να υπόσχεται τα πάντα χωρίς κόστος, αφού δεν θα κληθεί να τα εφαρμόσει. Η διεθνής πραγματικότητα και το μέγεθος των προκλήσεων, επιβάλλουν σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια. Όχι αερολογίες και μυθεύματα, όχι πειραματισμούς, όχι ανευθυνότητα».

Διαβάστε ακόμα:

Στα 23,5 δισ. ευρώ «μέτρησε» το ΥΠΟΙΚ τις εξαγγελίες Τσίπρα

«Νομίζουν ότι θα κάνουμε τα ίδια»: Απάντηση Αχτσιόγλου στην «κοστολόγηση» των εξαγγελιών Τσίπρα από το ΥΠΟΙΚ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)