to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:34 | 15.09.2022

Αθλητισμός

Αποσύρεται από το επαγγελματικό τένις ο Ρότζερ Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ ανακοίνωσε το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας στο τένις με μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα


Λίγες εβδομάδες μετά τη Σερένα Γουίλιαμς, ένας ακόμη θρύλος του παγκόσμιου τένις, ο Ρότζερ Φέντερερ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το επαγγελματικό τένις. Ο Ελβετός τενίστας, κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, ανακοίνωσε τους ότι το Laver Cup την επόμενη εβδομάδα θα είναι το τελευταίο επαγγελματικό τουρνουά στο οποίο θα λάβει μέρος.

Ο Φέντερερ ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία χρόνια από πολλούς τραυματισμούς, που δεν του επέτρεψαν να λάβει μέρος σε τουρνουά. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος από «τα τελευταία τρία χρόνια μου παρουσιάστηκαν πολλοί τραυματισμοί και χειρουργεία. Δούλεψα σκληρά για να είμαι έτοιμος να επιστρέψω. Ξέρω όμως τα σώμα μου και το μήνυμά του τον τελευταίο καιρό ήταν ξεκάθαρο».

«Είμαι 41 ετών. Έχω παίξει πάνω από 1.500 αγώνες σε 24 χρόνια. Το τένις μού έχει φερθεί με περισσότερη γενναιοδωρία από όση θα ονειρευόμουν και τώρα ήρθε η ώρα να αναγνωρίσω πότε είναι η ώρα να ολοκληρώσω την επαγγελματική μου καριέρα. Το Laver Cup την επόμενη εβδομάδα θα είναι το τελευταίο μου ATP event. Θα παίξω κι άλλο τένις στο μέλλον, απλά δεν θα είναι σε Grand Slams ή στο tour», συμπληρώνει ο Ελβετός θρύλος.

Ο Φέντερερ έχει κατακτήσει συνολικά 20 τουρνουά major και είναι τρίτος στην σχετική λίστα πίσω από τον Ράφα Ναδάλ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Συνολικά κατέκτησε οκτώ φορές το Wimbledon, όντας ο πολυνίκης του συγκεκριμένου τουρνουά, έξι φορές το Australian Open, πέντε το US Open και μια το Roland Garros.

Ο Ελβετός κέρδισε το πρώτο του Grand Slam το 2003 σε ηλικία 22 ετών. Aνέβηκε για πρώτη φορά στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης το 2004 σε ηλικία 23 ετών. Έμεινε στην κορυφή για 310 εβδομάδες, οι 237 εκ των οποίων ήταν σερί. Ο Ελβετός μετράει 103 τίτλους καριέρας και είναι δεύτερος στην σχετική λίστα πίσω από τον Τζίμι Κόνορς.

«Είναι μία γλυκόπικρη απόφαση, γιατί θα μου λείψουν όλα όσα μου έχει δώσει το τουρ. Την ίδια ώρα όμως υπάρχουν τόσα πολλά για τα οποία γιορτάζω. Θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν απο τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στη Γη. Μου δόθηκε το ταλέντο να παίζω τένις και το έκανα σε επίπεδο και για χρονικό διάστημα, που δεν μπορούσα να φανταστώ», σημειώνει ο Φέντερερ στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του.

«Απ' όλα τα δώρα που μου χάρισε το τένις μέσα στα χρόνια, το μεγαλύτερο, χωρίς καμιά αμφιβολία, ήταν οι άνθρωποι που συνάντησα στο δρόμο μου: οι φίλοι μου, οι συναθλητές και αντίπαλοί μου, και πιο πολύ απ' όλους οι οπαδοί που έδωσαν στο άθλημα ζωή. 

Ο Ρότζερ Φέντερερ ευχαρίστησε τη σύζυγό του, Μίρκα, με την οποία είναι μαζί σε όλη του την επαγγελματική καριέρα. Ο Ελβετός αναφέρθηκε και στα παιδιά, τους γονείς και την αδερφή του. Ευχαρίστησε ακόμη όλους τους προπονητές που είχε στην καριέρα αλλά και την ομοσπονδία τένις της Ελβετίας.
«Όταν ξεκίνησε η αγάπη μου για το τένις, ήμουν ένα ball boy στον τόπο καταγωγή μου, τη Βασιλεία. Συνήθιζα να κοιτάζω τους παίκτες με θαυμασμό. Έμοιαζαν με γίγαντες στα μάτια μου και ξεκίνησα να ονειρεύομαι. Τα όνειρά μου, με οδήγησαν στο να δουλεύω περισσότερο και τότε πίστεψα στον εαυτό μου. Κάποιες επιτυχίες μου έδωσαν αυτοπεποίθηση και με έφεραν στο πιο απίστευτο ταξίδι, που οδήγησε σε αυτή τη μέρα. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθυ της καρδιάς μου κάθε άνθρωπο σε όλον τον κόσμο που βοήθησε να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρα ενός μικρού Ελβετού», σημείωσε ο Ρότζερ Φέντερερ.

«Τέλος, στο άθλημα του τένις: Σε αγαπώ και δεν θα σε αφήσω ποτέ», κατέληξε ο Ελβετός θρύλος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)