to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:27 | 15.09.2022

Διεθνή

Λογοκρισία στη Ρωσία: Ανακλήθηκε η άδεια της ιστοσελίδας της Novaïa Gazeta

Ρωσικό δικαστήριο ανακάλεσε την άδεια της ιστοσελίδας της Novaïa Gazeta, ανακοίνωσε η ρωσική εφημερίδα, πυλώνας της ερευνητικής δημοσιογραφίας στην Ρωσία - Είχε προηγηθεί αγωγή από τη ρωσική υπηρεσία λογοκρισίας Roskomnadzor, στη βάση διατάγματος του Πούτιν τον Ιούλιο


Στο λογαριασμό της στο Telegram η Novaïa Gazeta ανακοινώνει ότι το δικαστήριο δικαιώνει την αγωγή της ρωσικής υπηρεσίας ελέγχου των ρωσικών μέσων ενημέρωσης Roskomnadzor.

Η ιστοσελίδα της Novaïa Gazeta δίνει ελεύθερη πρόσβαση στα αρχεία και τις έρευνες που έχει δημοσιεύσει η εφημερίδα.

Όπως σημειώνει η ευρωπαϊκή έκδοση της Novaia Gazetta (απ΄΄οπου και η φωτογραφία από το δικαστήριο επάνω):

Η ρωσική υπηρεσία λογοκρισίας Roskomnadzor είχε καταθέσει προηγουμένως μήνυση κατά του μέσου ενημέρωσης μετά από δύο προειδοποιήσεις σχετικά με την έλλειψη ετικέτας «ξένος πράκτορας»  (σ.σ.:!)στα άρθρα του. Ωστόσο, ένα από τα πρόσωπα που αναφέρει η Roskomnadzor αφαιρέθηκε από τη λίστα ξένων πρακτόρων τη στιγμή της δημοσίευσης. Ωστόσο, οι αγωγές της Novaya Gazeta που ζητούν να θεωρηθούν αυτές οι προειδοποιήσεις παράνομες δεν έχουν ακόμη εξεταστεί από το δικαστήριο.

Υπενθυμίζει, δε, ότι τον Ιούλιο, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε νόμο που επιτρέπει στην κυβέρνηση να ανακαλεί τις άδειες των μέσων ενημέρωσης αν διαδίδουν «ψευδείς πληροφορίες» για τις ενέργειες του ρωσικού στρατού ή κρατικών φορέων. Εάν είναι η πρώτη παράβαση, η άδεια θα ανακληθεί για τρεις μήνες, εάν είναι η δεύτερη, θα αφαιρεθεί για έξι μήνες. Εάν διαγραφούν οι "ψευδείς πληροφορίες", η άδεια μπορεί να ανακτηθεί νωρίτερα.

tags: Ρωσία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)