to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Άκου κυβερνητάκο!

Η ιστορική συνεισφορά της φετεινής ΔΕΘ ήταν ότι το πανελλήνιο πληροφορήθηκε πως, από τούδε και στο εξής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να τον αποκαλούν Κυβερνήτη, σε διάκριση με τους διάφορους ψωροπρωθυπουργούς προκατόχους του. Ήρθε δηλαδή η ώρα η ψωροκώσταινα να αποκτήσει Κυβερνήτη!


Δεν ξέρω αν η έμπνευση προήλθε από το γεγονός ότι ο τελευταίος που απεκαλείτο Κυβερνήτης ήταν ο Ιωάννης Μεταξάς, όπως ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας στο Φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Ή αν απλά, κατά τας επιταγάς του Σταν Γκρήνμπεργκ, μετέφρασαν την λέξη governor στα ελληνικά. Δεν πιστεύω ότι συνέβη κάτι παρόμοιο, διότι ελλοχεύει ο υπαινιγμός ότι οι ΗΠΑ απέκτησαν μία επιπλέον Πολιτεία, άρα και governor. Δηλαδή, δεν αρκούσε το επιτελικό κράτος, έπρεπε να αποκτήσει και κυβερνήτη!

Χωρίς τον τίτλο  “κυβερνήτης” τί άραγε δεν ελεγχόταν αποτελεσματικά; Ξέφευγε μήπως κάποια υποκλοπή ή κάποια απ’ ευθείας ανάθεση πήγαινε σε λάθος χέρια; Περίεργο, διότι -αν εξαιρέσεις τον έλεγχο του πάρε-δώσε και τις παρακολουθήσεις, η Ελλάδα είναι η μοναδική ακυβέρνητη πολιτεία που θα διαθέτει Κυβερνήτη. Εκτός κι αν το “κυβερνήτης” εμπνέει περισσότερη πειθαρχία και αίσθηση σταθερότητας στο χάος που παράγει η κυβέρνηση.

Κατά βάθος, ο Κυβερνήτης φαίνεται να πιστεύει ότι αυτό είναι ένα σκαλοπάτι πριν τον αυτοκράτορα. Κάποιος με τρόπο να σκουντήσει τον εν αναμονή αυτοκράτορα, διότι μια απότομη κίνηση μπορεί να προκαλέσει ατύχημα στον υπνοβάτη. Κάποιος επίσης, έστω ο Κώστας Καραμανλής, που δεν χειροκρότησε στο μπιζάρισμα που επεδίωξε ο κυβερνήτης στην απάντησε στον Ερντογάν, να του επισημάνει ότι τα ελληνοτουρκικά δεν προσφέρονται για επικοινωνιακή εκμετάλλευση, αλλά για ουσιαστική αντιμετώπιση. Το να εμφανίζεις status στρατηλάτη της επικοινωνίας και ταυτόχρονα να διχάζεις το εσωτερικό μέτωπο, δείχνει ασύγγνωστη ελαφρότητα.

Τα παίζει όλα για να σταθεί στο κόμμα του, αλλά ας μην τον αφήνουν να παίζει εν ού παικτοίς. Αυτόν τον φαντασιόπληκτο αλαζόνα “κυβερνήτη”, η Ελλάδα μπορεί να τον πληρώσει ακριβά στους πιό ευαίσθητους τομείς και ιστορικά δεν το αντέχει πλέον.

ΥΓ: Κυβερνήτης ήταν ο Καποδίστριας, αλλά δεν πιστεύω να βάζει η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες…..

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)