to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:58 | 12.09.2022

Πολιτική

Ο Κ. Μάρκου για τον κίνδυνο της υγείας χιλιάδων παιδιών από τη ματαίωση χειρουργείων στο Αγ. Σοφία

Ο Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου κατέθεσε σήμερα ως Αναφορά το υπ’ αρ. πρωτ. 33/09.09.2022 Εξαιρετικά Επείγον Δελτίο Τύπου του Πανελληνίου Συνδέσμου Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Κύριο περιεχόμενο της Αναφοράς είναι ο τεράστιος κίνδυνος - ζωής και υγείας - με τον οποίο έχουν έρθει αντιμέτωποι, χιλιάδες γονείς και παιδιά/ασθενείς, εξαιτίας της απόφασης για ματαίωση ή επ ΄ αόριστον αναβολή όλων των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων για το σύνολο των μονάδων στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας, το Παίδων «Αγία Σοφία».


Ο Βουλευτής επεσήμανε το αυτονόητο: η αναβολή των χειρουργείων είναι αδιανόητη, επικίνδυνη και εγκληματική και η επίσημη αιτιολογία, ότι ελλείπουν οι αναισθησιολόγοι, απλά δεν επαρκεί. Η ζωή και η υγεία παιδιών και εφήβων, στα οποία συγκαταλέγονται και παιδιά, που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο. Δεδομένου ότι, το Υπουργείο Υγείας είχε ενημερωθεί ήδη από τον προηγούμενο Ιούλιο για τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις έμπειρων αναισθησιολόγων, η αδιαφορία που επέδειξε η ηγεσία του Υπουργείου για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων είναι προκλητική και - δυνητικά -εξαιρετικά επικίνδυνη.

Τέλος, ο κ. Μάρκου δήλωσε: «Ξεκινήσατε με το Παίδων Πεντέλης. Τα σχέδιά σας ευτυχώς ματαιώθηκαν. Σας προειδοποιούμε και πάλι: Ομαλοποιείστε άμεσα και με κάθε τρόπο τη λειτουργία των χειρουργείων, χορηγείστε γενναία και ουσιαστικά κίνητρα στους ιατρούς, ώστε να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις, ούτε να διανοηθείτε να θέσετε τη ζωή έστω και ενός παιδιού σε κίνδυνο.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)