to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:40 | 12.09.2022

Κοινωνία

Ακραίες δηλώσεις του μητροπολίτη Μεσσηνίας: Φονικές πράξεις οι αμβλώσεις

Θέση για τις αμβλώσεις πήρε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος τονίζοντας πως για την Εκκλησία διαχρονικά θεωρούνται φονικές πράξεις. Εξήγησε πάντως πως δεν μιλά για τις αμβλώσεις που γίνονται για λόγους ιατρικούς αλλά για όσες γίνονται ώστε «οι γυναίκες ως μητέρες να απαλλαγούν από αυτό που κυοφορείται μέσα τους και εξαιτίας της σχέσης του με την μητέρα και τον πατέρα, έχει κι αυτό δικαιώματα στη ζωή».


Απαντώντας για περιπτώσεις εγκυμοσύνης σε δύσκολες συνθήκες, ο Μητροπολίτης είπε ότι η άμβλωση δεν είναι ο τρόπος και το μέσο για να επιλυθούν τέτοια προβλήματα για τα οποία οφείλει να παρεμβαίνει το κράτος δικαίου.

«Δεν είναι θέμα της Εκκλησίας επειδή το κράτος δεν επιλύει…», «Επειδή βλέπει προς τα κάτω και σέβεται την ανθρώπινη ζωή και το ανθρώπινο πρόσωπο, γι’ αυτό δεν μπορεί να υιοθετήσει ποτέ η εκκλησία την άμβλωση», τόνισε ο κ. Χρυσόστομος.

Για το δικαίωμα της γυναίκας στην αυτοδιάθεση, ο μητροπολίτης ανέφερε ότι δεν υπάρχει δικαίωμα στον άνθρωπο και ελευθερία χωρίς όριο.

«Υπάρχει κοινωνία χωρίς όρια; Τότε φτάνουμε στην ασυδοσία. Και το όριο δεν είναι το πώς αντιλαμβάνομαι εγώ τη ζωή μου ή το σώμα μου ατομικά. Το όριο είναι πώς αποδέχομαι τον άλλον δίπλα μου. Και το κυοφορούμενο έμβρυο είναι ζωή, δεν είναι πράγμα», τόνισε στον ΣΚΑΪ.

Συμπλήρωσε πως η Εκκλησία τοποθετείται για όποιο θέμα αφορά την ανθρώπινη ύπαρξη, δεν είναι απλά ένας οργανισμός που παράγει κοινωνική πρόνοια. Όπως είπε η Εκκλησία έρχεται να διαμορφώσει πρότυπα και μοντέλα κοινωνίας «και γι’ αυτό πρέπει να έχει λόγο. Ανεξάρτητα από το αν για κάποιους είναι αποδεκτός αυτός ο λόγος ή μη αποδεκτός».

Πηγή: Έθνος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)