to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:47 | 11.09.2022

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: Ο Κ. Μητσοτάκης έχει συνδέσει το όνομα του με την ακρίβεια και τις υποκλοπές

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει καταφέρει να συνδυάσει το όνομά του με την ακρίβεια και τις υποκλοπές. Χθες όμως δεν έδωσε απαντήσεις σε κανένα από τα δύο. Είναι, δε, εξαιρετικά απομονωμένος και αν αλλάξει και τον εκλογικό νόμο, η μόνη συμμαχία που μπορεί να κάνει είναι με τον κ. Βελόπουλο. Θα πάει δηλαδή από το "μένουμε Ευρώπη" στις κηραλοιφές και στις επιστολές στον Ιησού!» δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ και στο AlphaRadio ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Ερωτηθείς για το ύψος των μέτρων που ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, ο Νάσος Ηλιόπουλος απάντησε: «Το ερώτημα είναι πολύ απλό: από ποιον παίρνουν και σε ποιον τα δίνουν. Τα παίρνουν από τους πολίτες -μόνο στο επτάμηνο ο προϋπολογισμός έχει 5 δισ. ευρώ επάνω έσοδα, και από αυτά τα 2,4 δισ. ευρώ είναι ΦΠΑ! Αυτή η υπερφορολόγηση συμβαίνει σε συνθήκες ακραίου πληθωρισμού και σημαίνει ότι κυβέρνηση συνειδητά συντονίζει τη λεηλασία της κοινωνίας. Κλέβει 10 και επιστρέφει μόλις το ένα στην κοινωνία».

«Το βασικό άγχος των πολιτών είναι το ενεργειακό και το πώς θα βγει ο χειμώνας», είπε και συνέχισε: «Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της χώρας ένα σπίτι με δύο εργαζόμενους δυσκολεύεται να βγάλει το μήνα. Η Ελλάδα έχει τις μεγαλύτερες αυξήσεις στο ρεύμα για τις επιχειρήσεις σε σχέση με όλη την Ευρώπη και την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση για τα νοικοκυριά. Ο ενεργειακός πληθωρισμός είναι στο 60% ενώ ο μέσος όρος της ΕΕ είναι στο 39%. Μια σειρά από χώρες κάνουν ότι μπορούν μέσα σε αυτή την κατάσταση για να αποκτήσουν δημόσια εργαλεία διαχείρισης της ενεργειακής κρίσης, ενώ στην Ελλάδα ιδιωτικοποιούμε την ΔΕΗ, ιδιωτικοποιούμε τα δίκτυα φυσικού αερίου, ιδιωτικοποιούμε τα πάντα. Γι' αυτό το λόγο καταγράφουμε διαρκώς αρνητικές πρωτιές. Η ακρίβεια που αντιμετωπίζουμε είναι η ακρίβεια Μητσοτάκη. Και παρά τα όσα ανακοίνωσε στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός βρίσκεται πολύ κάτω από τον πήχη που έχει θέσει η κοινωνία και οι πολίτες».

Ο Ν. Ηλιόπουλος τόνισε πως «το πρώτο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι αυτό που έκαναν η Ισπανία και η Πορτογαλία: αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου και πλαφόν στη χονδρική». Ακόμη κατήγγειλε το γεγονός ότι «αντιμετωπίζουμε την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μειωθεί ο ΕΦΚ σε φυσικό αέριο και καύσιμα και την άρνηση να μειωθεί ο ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής». «Και δεν έχει γίνει και τίποτα για την φορολόγηση των υπερκερδών στην ενέργεια. Γι' αυτό λέμε ότι το ζήτημα είναι από ποιον τα παίρνει η κυβέρνηση και σε ποιον τα δίνει. Και αυτή είναι και η βασική στρατηγική μας διαφορά», είπε.

Μεταξύ άλλων, ο Ν. Ηλιόπουλος υπογράμμισε: «Περιμέναμε χθες από τον αποτυχημένο... ΚΥΠατζή Κυριάκο Μητσοτάκη να πει μισή φράση για τον κοινό παρακρατικό μηχανισμό που συντονίζει Predator και ΕΥΠ για να παρακολουθεί ενοχλητικούς δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους. Αυτό που μας είπε αντιθέτως ο πρωθυπουργός ήταν ότι πρόκειται απλώς για... επιχειρησιακό λάθος. Να μας πει ποιο ήταν το λάθος: ότι τον πιάσανε ή ότι το έκανε;»​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)