to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:40 | 09.09.2022

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης: Θα περίμενα από τον Ντογιάκο να ερευνά όχι τις διαρροές, αλλά τις ίδιες τις υποκλοπές

«Κανείς δεν πιστεύει ούτε στην Ελλάδα ούτε στις Βρυξέλλες ότι παρακολουθούσαν μόνο τον Νίκο Ανδρουλάκη. Τα αποκαλυπτήρια του Χρήστου Σπίρτζη είναι ακόμη ένας κρίκος στη βρώμικη αλυσίδα της υπόθεσης», σημείωσε ο Δημ. Παπαδημούλης μιλώντας στο Κόκκινο 105,5


«Η προσπάθεια, με όρους φαμίλιας και μαφίας, να επιβληθεί σιωπητήριο γύρω από την υπόθεση των παρακολουθήσεων, με αστεία επιχειρήματα, έχει αποτύχει. Μας λέει η κυβέρνηση ότι δήθεν διαγράψανε τα αρχεία των παρακολουθήσεων του Νίκου Ανδρουλάκη λόγω αναβάθμισης του συστήματος! Δηλαδή αν ήταν ένας πράκτορας της Τουρκίας που παρακολουθούταν, καταστράφηκαν και για αυτόν τα αρχεία λόγω αναβάθμισης;», τόνισε, μιλώντας στο Κόκκινο, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

“Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι μπανανία της υποσαχάριας Αφρικής”, είπε και συνέχισε: “Η απίστευτη βρωμιά της υπόθεσης οδηγεί όχι μόνο σε πολιτικές, αλλά και σε ποινικές ευθύνες. Ο διεθνής διασυρμός της χώρας, με ευθύνη Μητσοτάκη, είναι εντυπωσιακός. Όσο πιο γρήγορα ηττηθούν και φύγουν τόσο το καλύτερο και για τη δημοκρατία, και την Ελλάδα και τον λαό. Δεν είναι πλέον ένα θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων η υπόθεση των παρακολουθήσεων. Την ίδια ώρα που συνεδρίαζε χθες η εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα, στη Διάσκεψη των Προέδρων εγκρίθηκε με τη στήριξη και της Αριστεράς και των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων, αλλά και της ομάδας Renew του Εμ. Μακρόν, να συζητηθεί στην Ολομέλεια τη Δευτέρα το θέμα των υποκλοπών, του Predator και των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα -όχι γενικά. Την πρόταση αυτή την πρωτοκατέθεσα ο ίδιος στις 7 Αυγούστου και στη συνέχεια έλαβε ευρεία στήριξη. Δυστυχώς η ομάδα του ΕΛΚ, που ανήκει η ΝΔ, συντάχθηκε με την ακροδεξιά για να μην γίνει αυτή η συζήτηση στην Ολομέλεια”.

“Είναι χαρακτηριστική η δήλωση μιας Πολωνής ευρωβουλευτίνας, που δεν έχει καμιά σχέση με την Αριστερά, είναι φιλελεύθερη. Είπε 'όσα βλέπω εδώ μου θυμίζουν όσα γίνανε στην Πολωνία από την υπερσυντηρητική κυβέρνηση'”, σημείωσε ο Δημ. Παπαδημούλης.

“Δεν έχει που να σταθεί η κυβέρνηση μετά από όσα έχει κάνει. Με την τακτική της συγκάλυψης, του συμψηφισμού και της ομερτά έχει πετάξει στα σκουπίδια τα όσα έλεγε ο κ. Μητσοτάκης δήθεν να βγουν 'όλα στο φως'. Είναι δυνατόν η αδερφή του πρωθυπουργού να απειλεί με δέκα χρόνια φυλάκισης όποιον ανοίξει το στόμα του;” υπογράμμισε ο ίδιος.

Μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά: “Θα περίμενα από τον Ισίδωρο Ντογιάκο, αντί να ερευνά πώς προέκυψαν οι διαρροές για τις υποκλοπές, να ερευνά πώς προέκυψαν οι υποκλοπές. Γιατί κανείς δεν πείθεται, ειδικά στις Βρυξέλλες ότι παρακολουθούσαν τον Κουκάκη, τον Ανδρουλάκη, τον Σπίρτζη ως δήθεν πράκτορες ξένων συμφερόντων. Αντιθέτως η κυβέρνηση της ΝΔ ήθελε να χρησιμοποιήσει την ΕΥΠ αλλάζοντας τον προσανατολισμό της και κάνοντάς τη ένα ιδιωτικό μαγαζί της για να υπηρετεί δικές τους σκοπιμότητες”.

“Κανείς δεν πιστεύει ούτε στην Ελλάδα ότι παρακολουθούσαν μόνο τον Νίκο Ανδρουλάκη. Τα αποκαλυπτήρια του Χρήστου Σπίρτζη είναι ακόμη ένας κρίκος στη βρώμικη αλυσίδα της υπόθεσης”, επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλλιεργούσε επιμελώς τρία χρόνια την εικόνα του Έλληνα Μακρόν, αλλά με αυτά που κάνει έχει αποδείξει ότι συγγενεύει επικίνδυνα με τις κυβερνήσεις της Ουγγαρίας και της Πολωνίας στα θέματα σεβασμού του κράτους δικαίου. Ο τρόπος που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις αποκαλύψεις για τις βρωμιές του ανήκει στην παλιά, πολύ παλιά κακή αντιδημοκρατική δεξιά”, κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)