to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:26 | 09.09.2022

Πολιτική

Το timing της καταγγελίας Σπίρτζη απασχολεί τον Γ. Οικονόμου - Οργισμένη απάντηση από τον Ν. Ηλιόπουλο

«Κατά διαβολική σύμπτωση την ημέρα που ο πρωθυπουργός πάει στη ΔΕΘ ο κ. Σπίρτζης ανακάλυψε ότι παρακολουθείται» δήλωσε ο Γ. Οικονόμου δείχνοντας τι ακριβώς απασχολεί το κυβερνητικό στρατόπεδο. Όταν ένας βουλευτής και πρώην υπουργός ανακαλύπτει ότι έχει παγιδευτεί το κινητό του τηλέφωνο από κακόβουλο λογισμικό που σύμφωνα με δημοσιογραφικές έρευνες σχετίζεται με το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει δίκη προθέσεων λόγω... timing.


«Κατά διαβολική σύμπτωση την ημέρα που ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, ο κ. Σπίρτζης ανακάλυψε και αποφάσισε να καταγγείλει στη Δικαιοσύνη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με κακόβουλο λογισμικό. Μάλιστα…», ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, με αφορμή την καταγγελία που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, «το πρόβλημα των κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων έχει παρουσιαστεί εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια, είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο και οφείλουμε συνολικά να βρούμε αποτελεσματικά αντίμετρα απέναντι σε αυτή την απειλή».

Σχετικά με την καταγγελία που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «ο κ. Σπίρτζης καλώς έπραξε που κατέφυγε στη Δικαιοσύνη και όποιος έχει αντίστοιχες υποψίες το ίδιο χρειάζεται να πράξει. Η Κυβέρνηση έχει ήδη κινήσει όλες τις θεσμικές διαδικασίες για τη διερεύνηση των ζητημάτων αυτών σε βάθος χρόνου και έχει ξεκαθαρίσει ότι η ελληνική πολιτεία δεν προμηθεύτηκε και καμιά κρατική αρχή δεν χρησιμοποίησε και δεν χρησιμοποιεί τέτοια λογισμικά. Αντιθέτως, έχει δεσμευθεί, στο πλαίσιο και των συνολικότερων ενεργειών από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση κακόβουλων λογισμικών, τα οποία λειτουργούν σε σειρά χωρών, παραβιάζοντας την αρχή του απορρήτου των επικοινωνιών».

Βέβαια στη χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΕ τα κυβερνητικά στελέχη αρνήθηκαν να παράσχουν ουσιώδεις πληροφορίες προκαλώντας το γέλιο των παριστάμενων ευρωβουλευτών και αξιωματούχων.

Ν. Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης και το παρακράτος του ενδιαφέρονταν να ακούν τον Χρ. Σπίρτζη

 "Αυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχουν  ζητήματα θεσμικής εκτροπής" | ΑΘΗΝΑ 9,84

Σε πολύ υψηλούς τόνους απάντησε στις αιτιάσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

O κ. Οικονόμου μέσα στον πανικό του μιλά για «διαβολικές συμπτώσεις». Του υπενθυμίζουμε ότι:

1. Διαβολική σύμπτωση είναι η αποστολή στον κ. Σπίρτζη του ίδιου SMS, με το λογισμικό Predator, που είχαν λάβει ο κ. Κουκάκης και ο κ. Ανδρουλάκης.

2. Διαβολική σύμπτωση είναι ότι τα άλλα δύο θύματα του Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ. Άραγε ισχύει το ίδιο και για τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ; Αν είχαν καταργήσει την τροπολογία που μπλοκάρει την ΑΔΑΕ θα το ξέραμε ήδη.

3. Διαβολική σύμπτωση είναι ότι ο κ. Σπίρτζης έλαβε το SMS με το κακόβουλο λογισμικό Predator, αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και την επίκαιρη ερώτηση στον κ. Μητσοτάκη.

Με λίγα λόγια κ. Οικονόμου, αυτός που ενδιαφερόταν να ακούει τις συνομιλίες του κ. Σπίρτζη με τον κ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του ήταν η ΕΥΠ, ο πολιτικός της προϊστάμενος κ. Μητσοτάκης και το παρακράτος που έχει στήσει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)