to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:37 | 09.09.2022

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης: «Ακόμη κι αν δεν το λένε στα μικρόφωνα, αρκετοί ψάχνονται σήμερα στη ΝΔ»

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Ελλάδα 94,3 FM παραχώρησε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέχεια της συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής PEGA του Ε/Κ για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα.


Μετά τη συζήτηση στην επιτροπή PEGA, το Ευρωκοινοβούλιο, με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, οργανώνει στην επικείμενη Ολομέλειά του, τη Δευτέρα, συζήτηση ενώπιον της Κομισιόν και του Συμβουλίου για να τεθεί δημόσια και ανοικτά η υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων στην Ελλάδα. Επιπλέον θα οργανώσει διακομματική επιτροπή που θα επισκεφθεί την Ελλάδα για να υποβοηθήσει τη διαλεύκανση του σκανδάλου. Η χώρα μας δεν είναι μπανανία, οφείλει να σέβεται τους κανόνες της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου», δήλωσε ο Δημ. Παπαδημούλης, κατακεραυνώνοντας στο μεταξύ τη στάση των ελληνικών αρχών στη χθεσινή συζήτηση ενώπιον της επιτροπής PEGA.

«Η παρουσία των εκπροσώπων της κυβέρνησης στο Ε/Κ ήταν για γέλια και για κλάματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

«Το ‘όλα στο φως’ που είπε αρχές Αυγούστου ο Κ. Μητσοτάκης το αντιστρατεύεται τώρα ο ίδιος, όχι μόνο γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια την αντιπολίτευση στην Ελλάδα, αλλά και όλους τους συνταγματολόγους. Εκτός βέβαια από τον κ. Γεραπετρίτη που είναι... his master's voice. Αλλά και τον κ. Καραμανλή ακόμη, και τον Ευ. Βενιζέλο», τόνισε.

Ο Αντιπρόεδρος του Ε/Κ συνέχισε: «Η επικίνδυνη λογική της κυβέρνησης Μητσοτάκη μυρίζει ομερτά και φαμίλια. Δεν γίνεται να βγαίνει η κα Μπακογιάννη και να απειλεί με φυλακίσεις και ποινές όποιον ανοίξει το στόμα του. Στην Ευρώπη, ενώπιον της εξεταστικής PEGA δεν υπάρχει το δήθεν απόρρητο του κ. Μητσοτάκη. Υπάρχουν ποινικές ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν. Στην Ευρωβουλή και στην Κομισιόν αυτές οι πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές έχουν κάνει τεράστια ζημιά στο πολιτικό προφίλ του Κ. Μητσοτάκη που προσπαθούσε να λανσαριστεί ως κεντροδεξιός και σύγχρονος πολιτικός αλλά τώρα όλοι τον συγκρίνουν με την Ουγγαρία και την Πολωνία. Από αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση με αρχιτέκτονα τον Κυριάκο Μητσοτάκη παθαίνουμε ζημιά και ως χώρα!».

«Μπορεί στην ελληνική Βουλή η υπόθεση των παρακολουθήσεων να καλύπτεται από ένα πέπλο ένοχης και συγκάλυψης αλλά στις Βρυξέλλες δεν περνάνε αυτά. Η δημοκρατική Ευρώπη δεν χάφτει τα 'δεν ήξερα' και τα 'με πρόδωσαν' του κ. Μητσοτάκη. Ξέρετε η υπόθεση των παρακολουθήσεων δεν αφορά μόνο στον Ν. Ανδρουλάκη, αλλά και δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης. Εξάλλου όταν ρωτήθηκαν, οι κκ Μητσοτάκης, Δημητριάδης, Οικονόμου απάντησαν 'δεν μπορώ να σας πω' αν αφορά και άλλα πρόσωπα. Η συμπεριφορά της κυβέρνησης μυρίζει ενοχή. Έχουν μετατρέψει την ΕΥΠ σε ελεγχόμενο μαγαζί τους που παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους για να υπηρετήσει τις δικές τους σκοπιμότητες παραβιάζοντας το Σύνταγμα», συνέχισε.

Ο Δημ. Παπαδημούλης υπενθύμισε ότι «και στο παρελθόν ο Κων/νος Μητσοτάκης είχε στήσει μηχανή για να παρακολουθεί και πολιτικούς αντιπάλους του αλλά και εσωκομματικούς του αντιπάλους, όπως τον κ. Έβερτ». «Κι ακόμη κι αν δεν το λένε στα μικρόφωνα, αρκετοί ψάχνονται σήμερα στη ΝΔ», είπε.

Τέλος, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισήμανε πως «ο νόμος επιβάλλει τα αρχεία της ΕΥΠ να κρατιόνται για δύο χρόνια». «Ωστόσο μαθαίνουμε ότι ενώ ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητά να αρθεί το απόρρητο για την περίπτωση του, τα αρχεία έχουν καταστραφεί! Και το μαθαίνουμε από ‘Τα Νέα’… Και μόνο που καταστρέφουν τα αρχεία, που απαγορεύουν να διανέμονται τα πρακτικά της εξεταστικής επιτροπής στα ίδια τα μέλη της, μόνο που φτιάχνουν μονοκομματικό προεδρείο, δείχνει ότι είναι ένοχοι. Και όλο αυτό έχει στηθεί με εντολή Μητσοτάκη», τόνισε.

 

«Ο κόσμος βλέπει ότι από τη στιγμή που φάνηκε ότι μπορεί να πάρει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Ν. Ανδρουλάκης, η ΝΔ έστησε μια μηχανή να τον παρακολουθεί, για να τον έχουν στο χέρι. Κι αν δεν ήταν το Ευρωκοινοβούλιο να βρει την βρωμιά, θα κοιμόμασταν αμέριμνοι ακόμη», κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)