to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:44 | 08.09.2022

Πολιτική

Δημ. Τζανακόπουλος: Καθόλου τυχαία η δήλωση-απειλή της Ντόρας Μπακογιάννη για όποιον τολμήσει να μιλήσει

«Η κυρία Μπακογιάννη έδωσε πολιτικό μήνυμα, απειλή, εκβιασμό για όποιον τολμήσει να μιλήσει, διότι θα πάει 10 χρόνια φυλακή. Και αυτή η δήλωσή της καθόλου τυχαία δεν ήταν», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο OPEN


«Ανοίγει η συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου λόγω του αδιεξόδου του κ. Μητσοτάκη και λόγω της φθοράς στην οποία υπόκειται η κυβέρνηση. Γι΄ αυτό και μέσα σε ένα χρόνο έχει χάσει τουλάχιστον 10 μονάδες με βάση τις δημοσκοπήσεις, αξιόπιστες ή μη», ανέφερε ο Βουλευτής Α΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο δήλωσε: «Έχουμε ψηφίσει την απλή αναλογική γιατί πιστεύουμε βαθειά στις πολιτικές συνεργασίες και στις προγραμματικές συγκλίσεις. Κρίσιμη μεταβλητή για μια προοδευτική διακυβέρνηση είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και με δεδομένη την αποτυχία της κυβέρνησης σε όλα τα πεδία αυτό διαμορφώνεται όχι μόνο ως δυνατότητα αλλά και ως πιθανότητα. Διότι το εισόδημα εξανεμίζεται, στην πανδημία καταγράφουμε τα χειρότερα ποσοστά νεκρών ανά εκατομμύριο κατοίκων και φυσικά βιώνουμε μια θεσμική κρίση με το σκάνδαλο των υποκλοπών».

Ο Βουλευτής υπογράμμισε σχετικά με την Εξεταστική Επιτροπή ότι «είχαμε το φόβο ότι η ΝΔ θα αξιοποιήσει την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία για να επιχειρήσει να συσκοτίσει αυτή την υπόθεση. Δε δέχτηκε το διακομματικό προεδρείο, το οποίο είναι ακατανόητο πολιτικά. Είναι βεβαίως μια συμβολική κίνηση που δείχνει ότι δεν έχει διάθεση να εξετάσουμε από κοινού τι πραγματικά συνέβη». Και συνέχισε: «Τα πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής δε θα διανέμονται στους Βουλευτές για να μη διαρρεύσουν, δήθεν, κάτι το οποίο συνιστά πρακτική συσκότισης και συγκάλυψης της υπόθεσης. Επομένως το θέμα της επίκλησης του απορρήτου από κομβικούς μάρτυρες δε στηρίζεται σε κανένα δημόσιο δίκαιο, σε κανένα Σύνταγμα».

Αναφορικά με τη χθεσινή δήλωση της κυρίας Μπακογιάννη ο Δ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε ότι «η κα. Μπακογιάννη έδωσε πολιτικό μήνυμα, απειλή, εκβιασμό για όποιον τολμήσει να μιλήσει, διότι θα πάει 10 χρόνια φυλακή. Και αυτή η δήλωσή της καθόλου τυχαία δεν ήταν, καθώς δεν υπάρχει τέτοια διάταξη».

Κληθείς να σχολιάσει το χθεσινό πρωτοσέλιδο ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε μέσω Predator υπαλλήλους της διευκρίνισε: «Ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη, τον αρχηγό του 3ου τη τάξει κοινοβουλευτικού κόμματος  για να έχει τη δυνατότητα να τον εκβιάζει και να ελέγχει το πολιτικό σύστημα στη χώρα», τονίζοντας ότι «η ΕΥΠ με βάση τις τοποθετήσεις του κ. Καραγκούνη και της ΝΔ μπορεί να αποφασίσει να επισυνδέσει 300 τηλέφωνα Βουλευτών, στη συνέχεια να καλέσουν τον διοικητή της ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να μας πει ο διοικητής ότι δεν μπορεί να αναφέρει τους λόγους της επισύνδεσης. Και αυτό δηλαδή δεν είναι επιχείρηση συγκάλυψης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)