to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:27 | 08.09.2022

Κοινωνία

Ένα ασθενοφόρο για 50 χιλιάδες κατοίκους: Ξεσηκώθηκε η Χίος για τη δημόσια υγεία

Οι κάτοικοι της Χίου ζήτησαν επιτακτικά την άμεση επίλυση των οξυμένων προβλημάτων δημόσιας υγείας, με αιχμή την στελέχωση του ΕΚΑΒ και του νοσοκομείου Χίου, με συγκέντρωση την Τετάρτη στην πλατεία της πόλης.


Πολίτες από όλα τα σημεία του νησιού συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην πλατεία της πόλης της Χίου, αποδοκιμάζοντας την κυβερνητική πολιτική, που έχει καταδικάσει τους κατοίκους της Χίου να ζουν με κίνδυνο της ζωής τους καθημερινά, λόγω των ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Στην συγκέντρωση είχαν δηλώσει συμμετοχή δεκάδες φορείς του νησιού, ενώ κλειστές παρέμειναν δημόσιες υπηρεσίες, ο δήμος Χίου και η περιφερειακή ενότητα Χίου.

Ακολούθησε πορεία στην πόλη της Χίου, προκειμένου να επιδοθεί στους βουλευτές του νομού Νότη Μηταράκη και Ανδρέα Μιχαηλίδη, το ψήφισμα της μαχητικής συγκέντρωσης για την δημόσια υγεία.

Στους συγκεντρωμένους μίλησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Χίου, της ΑΔΕΔΥ, της ΟΕΒΕ, του Εμπορικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου, του Δικηγορικού Συλλόγου, του ΣΕΣΝΟΧ και των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Χίου.

Οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ψήφισμα με τα επιτακτικά αιτήματα των κατοίκων της Χίου για άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ, του νοσοκομείου Χίου, των πολυδύναμων και των αγροτικών κέντρων του νησιού κ.ά., με την επισήμανση ότι η σημερινή συγκέντρωση είναι η απαρχή κινητοποιήσεων για τα οξυμένα προβλήματα της δημόσιας υγείας στο νησί, όπως μετέδιδε το τοπικό ειδησεογραφικό σάιτ Αστραπάρης.

Δήλωση του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέα Μιχαηλίδη

Παρών ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου και ο βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης συμμετείχαν στη συγκέντρωση για το σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζει η Χίος, με το μοναδικό ασθενοφόρο να είναι διαθέσιμο για ένα νησί με πάνω από 50.000 κατοίκους:

Στιγμιότυπο από την πορεία:

tags: Χίος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)