to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:38 | 07.09.2022

Πολιτική

«Συντεταγμένη επιχείρηση συσκότισης στην Εξεταστική Επιτροπή», καταγγέλλει ο Δημ. Τζανακόπουλος

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο Μητσοτάκης «θέλει να καλύψει με απόλυτο σκοτάδι τη σκοτεινή αυτή ιστορία που τον εμπλέκει ευθέως»


Αναλυτικά η δήλωση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρη Τζανακόπουλου μετά το τέλος της πρώτης συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές (7/9/22):

Δυστυχώς οι διαδικασίες της Εξεταστικής Επιτροπής δεν ξεκίνησαν καλά, δεν ξεκίνησαν με καλούς οιωνούς.

Οι αποφάσεις της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ να απορρίψει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και σύσσωμης της αντιπολίτευσης για πολιτικομματικό προεδρείο, αλλά και η πρωτοφανής απόφαση να μην διανέμονται καν τα πρακτικά των συνεδριάσεων στους βουλευτές και τις βουλεύτριες (σ.σ.: βλέπε παρακάτω) μέλη της εξεταστικής επιτροπής, αποτελούν συντεταγμένη επιχείρηση συγκάλυψης και συσκότισης. Έρχονται σε συνέχεια των αδιανόητων χθεσινών δηλώσεων της κ. Μπακογιάννη που στην πραγματικότητα απείλησε ευθέως όποιον μάρτυρα καταθέσει την αλήθεια και βοηθήσει στη διαλεύκανση της σκοτεινής αυτής υπόθεσης με δεκαετή φυλάκιση.

Αποδεικνύεται ότι ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν θέλει να χυθεί άπλετο φως, αλλά θέλει να καλύψει με απόλυτο σκοτάδι τη σκοτεινή αυτή ιστορία που τον εμπλέκει ευθέως και για την οποία έχει την απόλυτη πολιτική ευθύνη.​

Απόφαση συγκάλυψης: Δεν θα διανέμονται τα πρακτικά ούτε στα μέλη της επιτροπής

Τις πραγματικές της διαθέσεις για το πώς εννοεί τη διερεύνηση του μεγάλου σκανδάλου των υποκλοπών έδειξε η ΝΔ από την πρώτη ημέρα των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής. Αποδεικνύοντας ότι σκοπός του είναι η συσκότιση και όχι η διαλεύκανση της υπόθεσης, το κυβερνών κόμμα με την πλειοψηφία που διαθέτει στην επιτροπή επέβαλε, όπως αναμενόταν, ασφυκτικές συνθήκες ελέγχου των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο υποκλοπών με απόρρητες συνεδριάσεις, ενώ πρακτικά δεν θα διανέμονται ούτε στα μέλη της εξεταστικής.

Με την κυβέρνηση σε όλο και πιο δυσχερή θέση μετά τις αποκαλύψεις τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κιν.Αλ. Νίκου Ανδρουλάκη και την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, το κυβερνών κόμμα που διαθέτει πλειοψηφία στην επιτροπή άρχισε έτσι τη μάχη του «απορρήτου». Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε προτείνει από την πλευρά του να μην αναπαράγεται από το κανάλι της Βουλής η συνεδρίαση, αλλά τα πρακτικά να δημοσιοποιούνται, εκτός των αναφορών σε ζητήματα εθνικής ασφαλείας.

Λίγο νωρίτερα, η ΝΔ απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ για διακομματικό προεδρείο. Αποφάσισε έτσι πραξικοματικά να εκλέξει μονοκομματικό προεδρείο, με πρόεδρο τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, αντιπρόεδρο την Άννα Μάνη- Παπαδημητρίου και γραμματέα τον Στάθη Κωνσταντινίδη.

Επικαλούμενοι το γεγονός ότι η εξεταστική συστάθηκε βάσει του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της αντιπολίτευσης για έλεγχο επί των πεπραγμένων της κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ είχαν προτείνει να διακομματικό προεδρείο, με αντιπρόεδρο τον Δημήτρη Μπιάγκη (ΠΑΣΟΚ) και γραμματέα την Σουλτάνα Ελευθεριάδου (ΣΥΡΙΖΑ).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)