to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:35 | 07.09.2022

Πολιτική

«Ο κ. Καραμανλής δεν δοκιμάζει δρομολόγια στο μετρό Θεσσαλονίκης, δοκιμάζει τα νεύρα των πολιτών»

«Ο κ. Καραμανλής δεν δοκιμάζει δρομολόγια στο μετρό Θεσσαλονίκης, δοκιμάζει τα νεύρα των πολιτών με καθυστερήσεις, ψέματα, σπατάλη δημοσίου χρήματος και άθλια προπαγάνδα»


Κοινή δήλωση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, και του αναπληρωτή τομεάρχη, Χρήστου Γιαννούλ,η για την επίσκεψη Καραμανλή στο Κέντρο Ελέγχου και Λειτουργίας του μετρό Θεσσαλονίκης:

Τα ψέματα Καραμανλή για την ολοκλήρωση του μετρό Θεσσαλονίκης στο τέλος του 2023 δοκιμάζουν τα νεύρα των πολιτών και προσβάλλουν την ίδια την πραγματικότητα.

Το μετρό θα έπρεπε να λειτουργεί ήδη από τις αρχές του 2021. Ο εκτροχιασμός του χρονοδιαγράμματός του οφείλεται στις επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αυτό που ο κ. Καραμανλής βαφτίζει «δοκιμαστικά δρομολόγια» είναι απλώς μια επικοινωνιακού τύπου μετακίνηση συρμών από σταθμό σε σταθμό. Τα πραγματικά δοκιμαστικά δρομολόγια, τα οποία δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, θα διαρκέσουν 1,5 χρόνο πριν παραδοθεί το έργο.

Το θράσος του είναι απύθμενο, ειδικά όταν:

·         212 μελέτες αυτοματισμών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, άκρως απαραίτητες για τα αυτόματα δρομολόγια, εκκρεμούν προς έγκριση από την Αττικό Μετρό.

·         Οι πίνακες των αυτοματισμών δεν έχουν καν εγκατασταθεί στο έργο.

Το μόνο που «τρέχει» σήμερα είναι η μηνιαία αποζημίωση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στον ανάδοχο, λόγω των καθυστερήσεων που επέφερε η πολιτική της Ν.Δ.

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι υπόλογοι για το σκάνδαλο στο μετρό Θεσσαλονίκης, για την καθυστέρηση ολοκλήρωσής του και τη σπατάλη δημοσίου χρήματος. Σύντομα θα κληθούν να απολογηθούν.

tags: ΟΑΣΘ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)