to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:45 | 07.09.2022

Πολιτική

Τ. Ελευθεριάδου: Εύχομαι οι τρεις Υπουργοί της ΝΔ να δουν τις τραγικές συνέπειες τις πολιτικής τους για την Καβάλα

Προ των ευθυνών τους για τους σχεδιασμούς του στο λιμάνι της Καβάλας, τα δικαστήρια Θάσου και Κομοτηνής αλλά και τον εσωτερικού τουρισμό φέρνει η Τ. Ελευθεριάδη τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη που με θράσος επισκέπτονται έναν νομό που έχουν πλήρως απαξιώσει


Αναλυτικά η δήλωση της βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Τάνιας Ελευθεριάδου

Καλωσορίζω τους τρεις Υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην Καβάλα, με την ελπίδα να δουν από κοντά την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, λόγω των ασκούμενων πολιτικών τους.

Ελπίζω ο Υπουργός Ναυτιλίας να απαντήσει -επιτέλους- στα έξι πολύ σοβαρά ερωτήματα που έχουμε θέσει με τον Νεκτάριο Σαντορινιό, τα οποία προκύπτουν από την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για το Λιμάνι της Καβάλας, όπως η καταβολή του τιμήματος και το αντάλλαγμα που θα πρέπει να αποκομίσει από αυτήν την Συμφωνία ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας (το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι ελάχιστο και θα δοθεί σε βάθος 40ετίας). Άλλωστε, πρόκειται για μια αποτυχημένη διαγωνιστική διαδικασία, καθώς κατατέθηκε τελικά μια δεσμευτική προσφορά, κι αυτή από μια κοινοπραξία που δεν πληροί τις απαιτήσεις του ίδιου του διαγωνισμού, αναφορικά με την τεχνική εμπειρία που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι. Περιμένω να τοποθετηθεί για την έλλειψη δρομολογίων από και προς τον Πρίνο, κατά την χειμερινή περίοδο. Φυσικά, αναμένω την θέση του για το σοβαρό νομικό, ηθικό και πολιτικό ζήτημα με τη θέση Επίκουρης Καθηγήτριας της διευθύνουσας συμβούλου του Ο.Λ. Καβάλας Α.Ε.. Επιπλέον, θα πρέπει να απαντήσει στους Καβαλιώτες, για ποιο λόγο δεν έχουν προχωρήσει τα έργα της προηγούμενης διοίκησης του ΟΛΚ, και γιατί εδώ και τρία χρόνια δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο μακρόπνοο σχέδιο για την αναβάθμιση των λιμανιών των Π.Ε. Καβάλας και Θάσου. Τέλος, περιμένω να απολογηθεί για τις τεράστιες καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου, ενώ ακόμα αναμένουμε την υπογραφή των ΚΥΑ, σε ό,τι αφορά στο σκέλος που αφορά τις νησιωτικές επιχειρήσεις και τα καύσιμα.

Περιμένω από την υφυπουργό Τουρισμού να εξηγήσει για ποιον λόγο, αν και ο τουρισμός πλησίασε τα μεγέθη του 2019, 1 στους 2 Έλληνες πολίτες δεν κατάφεραν να πάνε διακοπές. Επιπλέον, θα πρέπει να τοποθετηθεί για το καθεστώς "Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων" του αναπτυξιακού νόμου, το οποίο είναι κατώτερο των περιστάσεων (μόλις 150 εκ. ανά έτος) και για την «φάρσα» του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», με την επί της ουσίας μείωση από 180 μέχρι 330 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια, και την μοναδική στα χρονικά κλήρωση για ανάδειξη δικαιούχων τον Σεπτέμβριο, δηλαδή στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου.

Τέλος, ευελπιστώ να απαντήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, που θα έρθει την Παρασκευή, για την απαράδεκτη καθυστέρηση αναβάθμισης του Ειρηνοδικείου-Πταισματοδικείου Θάσου, την κωλυσιεργία στον μόνιμο διορισμό γραμματέων που θα στελεχώσουν το εν λόγω δικαστήριο, τη διαφαινόμενη κατάργηση του Εφετείου Κομοτηνής που θα επηρεάσει τα μέγιστα την εργασία των δικηγόρων της Καβάλας, την ελάχιστη στήριξη που δόθηκε στους δικηγόρους κατά την περίοδο της πανδημίας και γενικότερα, την προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγήσει την δικαιοσύνη, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την προαγωγή σε Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου 5 από τους 7 δικαστές του Ειδικού δικαστηρίου.

Αν σε όλα τα παραπάνω προστεθεί η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των οικογενειών, η αδυναμία πληρωμής των βασικών αναγκών, η εκτόξευση του κόστους των καυσίμων και η αδυναμία των πολιτών να αντιμετωπίσουν τις καιρικές συνθήκες του ερχόμενου χειμώνα, τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες στις δύο μεγάλες βιομηχανίες του νομού, την αύξηση της ανεργίας κατά 1,3% σε σχέση με το 2020 για την περιφέρεια ΑΜ-Θ, την κοροϊδία προς τους πληττόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους, την οριακή κατάσταση του λιανεμπορίου, την υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας, θα γίνει αντιληπτό ότι η ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης κάνει κακό στην Καβάλα και στους πολίτες της. ​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)