to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:00 | 06.09.2022

Διεθνή

Netflix: Τα αραβικά κράτη του Κόλπου απαιτούν να αποσυρθεί προσβλητικό περιεχόμενο

Ταινία που απευθύνεται σε παιδιά θεωρείται από τις χώρες του Κόλπου ότι προσβάλει τις «ισλαμικές και κοινωνικές αξίες» καθώς δείχνει κορίτσια να αγκαλιάζονται


Τα αραβικά κράτη του Κόλπου απαίτησαν σήμερα από τον αμερικανικό γίγαντα του streaming Netflix να αφαιρέσει περιεχόμενο που θεωρείται προσβλητικό για τις «ισλαμικές και κοινωνικές αξίες» στην περιοχή όπως έκανε γνωστό η ρυθμιστική αρχή μέσων ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας.

Η ρυθμιστική αρχή δεν διευκρίνισε το περιεχόμενο, ωστόσο ανέφερε ότι περιλαμβάνει περιεχόμενο που απευθύνεται σε παιδιά. Η σαουδαραβική κρατική τηλεόραση Al Ekhbariya TV, σε εκπομπή που συζητούσε το θέμα, έδειξε θολά αποσπάσματα κινουμένων σχεδίων που φαινόταν να δείχνουν δύο κορίτσια να αγκαλιάζονται.

Η ανακοίνωση της Γενικής Επιτροπής Οπτικοακουστικών Μέσων με έδρα το Ριάντ ανέφερε ότι το περιεχόμενο παραβίαζε τους κανονισμούς για τα μέσα ενημέρωσης στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, το οποίο περιλαμβάνει τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, το Ομάν, το Κατάρ και το Κουβέιτ.

Εάν το Netflix συνεχίσει να μεταδίδει το περιεχόμενο,  «θα ληφθούν τα απαραίτητα νομικά μέτρα», ανέφερε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις όπως μεταδίδει το Reuters..

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξέδωσαν παρόμοια δήλωση σχετικά με το περιεχόμενο του Netflix, λέγοντας ότι θα παρακολουθήσουν τι μεταδίδει η πλατφόρμα τις επόμενες ημέρες και «θα αξιολογήσουν τη δέσμευσή της για τους ελέγχους μετάδοσης» στη χώρα.

Οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου ποινικοποιούνται σε πολλά μουσουλμανικά κράτη και οι ταινίες που παρουσιάζουν τέτοιες σχέσεις έχουν στο παρελθόν απαγορευτεί από τις ρυθμιστικές αρχές των χωρών αυτών, ενώ άλλες με βωμολοχίες ή παράνομη χρήση ναρκωτικών μερικές φορές λογοκρίνονται.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλα μουσουλμανικά κράτη απαγόρευσαν νωρίτερα φέτος την προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Lightyear» της Walt Disney-Pixar στις κινηματογραφικές αίθουσες, επειδή παρουσιάζει χαρακτήρες σε σχέση μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

tags: Netflix

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)