to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:07 | 06.09.2022

Κοινωνία

Σημαντική νίκη για εργαζόμενη της Εθνικής Τράπεζας

«Η πρώτη δικαστική απόφαση που αναγνωρίζει ως άκυρη την τοποθέτηση συναδέλφου στο Data Remediation είναι πλέον γεγονός!»


Όπως αναφέρει αναλυτικά ο Σύλλογος Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας, ΣΕΕΤ:
 

Η πρώτη δικαστική απόφαση που αναγνωρίζει ως άκυρη την τοποθέτηση συναδέλφου στο Data Remediation είναι πλέον γεγονός!

Με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που δημοσιεύτηκε προσφάτως, αναγνωρίζεται ότι η τοποθέτηση συναδέλφου, υψηλόβαθμου στελέχους της Τράπεζας, σε θέση απλού υπαλλήλου στην Υποομάδα Έργου για την Επικαιροποίηση Δεδομένων (Data Remediation Project) αρχικώς, και η μετέπειτα ένταξή της στη Διεύθυνση Επικαιροποίησης Δεδομένων (900), συνιστά μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων της εργασιακής της σύμβασης και είναι άκυρη. Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι αυτή η βλαπτική μεταβολή έλαβε χώρα κατά κατάχρηση του διευθυντικού δικαιώματος της Τράπεζας!

Η νίκη αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς αποτελεί την πρώτη θετική απόφαση επί αγωγής που αφορά στο Data Remediation (D.R.), και έρχεται να δικαιώσει όλους μας: πρωτίστως τη συνάδελφο που υπέστη επαγγελματική και ηθική βλάβη, ακολούθως τη νομική σύμβουλο του ΣΕΕΤ, και κυρίως  το ίδιο το Σωματείο μας που από την πρώτη στιγμή είχε τη θέση ότι όσα συμβαίνουν στο D.R. είναι σε βάρος των συναδέλφων και στήριξε με τη συνδικαλιστική και δικαστική του παρουσία τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων που «τσουβαλιάστηκαν» εκεί, αδιακρίτως.

Είναι, πιστεύουμε, η κατάλληλη στιγμή, να επανεξετάσει η ΕΤΕ το ποιους και με ποιο τρόπο μετακίνησε στο D.R., και να αντιληφθεί την υποχρέωσή της να απέχει από  καταχρηστική άσκηση του διευθυντικού δικαιώματός της. Το διευθυντικό δικαίωμα δεν είναι ο απόλυτος κανόνας, οι επιχειρηματικές αποφάσεις δεν είναι ακλόνητες, τα δόγματα της «ελεύθερης αγοράς» και του «επιχειρείν» δεν είναι υπεράνω του εργατικού δικαίου και της ηθικής!

Το Σωματείο μας θα συνεχίζει να υποστηρίζει σθεναρά τους συναδέλφους που βλάπτονται, που τολμούν να αντισταθούν στις αυθαίρετες αποφάσεις της εργοδοσίας, και θα παλεύει καθημερινά για ένα δίκαιο περιβάλλον εργασίας, όπου η προσωπικότητα του εργαζόμενου θα γίνεται σεβαστή και οι γνώσεις/υπηρεσίες του θα αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Συνάδελφοι, -ισσες,

Μαζί θα διασφαλίσουμε ότι οι συνθήκες εργασίας μας δεν θα διολισθαίνουν προς το χειρότερο, μαζί θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας, μαζί δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κανονικότητα η αυθαιρεσία.

Και να μην ξεχνάμε ότι χαμένος είναι μόνο ο αγώνας που δεν δόθηκε!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)