to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κίνα: «Πράσινο» φως στη χρήση εισπνεόμενου εμβολίου

Η Κίνα έγινε η πρώτη χώρα που ανάβει το πράσινο φως για έκτακτη χρήση ενός εισπνεόμενου εμβολίου Covid-19 ως αναμνηστική δόση


Η Κίνα, όπου η αναχαίτιση της εξάπλωσης της Covid-19 παραμένει ύψιστη προτεραιότητα, έγινε η πρώτη χώρα που ανάβει το πράσινο φως για έκτακτη χρήση ενός εισπνεόμενου εμβολίου Covid-19 ως αναμνηστική δόση.

Το εμβόλιο, με την ονομασία Convidecia Air, μετατρέπει την υγρή μορφή του εμβολίου σε σπρέι μέσω ενός νεφελοποιητή. Το σκεύασμα της CanSino Biologics χρησιμοποιείται ήδη στην Κίνα, ενώ έχει λάβει έγκριση και σε λίγες ακόμα χώρες.

Το Convidecia Air μπορεί να προσφέρει καλή προστασία μετά από μία μόνο εισπνοή, υποστηρίζει η εταιρεία.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το προϊόν της CanSino είναι ένα από τα δύο ειδικά «εισπνεόμενα» εμβόλια που έχουν φτάσει σε φάση κλινικών δοκιμών, καθώς πολλές εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο ερευνούν τρόπους για παροχή προστασίας κατά της Covid-19 μέσω της μύτης και του στόματος.

Η έγκριση του εισπνεόμενου εμβολίου πραγματοποιείται, ενώ πολλές κινεζικές πόλεις έχουν επιβάλει μεγάλης κλίμακας lockdown και μαζικά τεστ ως απάντηση σε μικρά ξεσπάσματα του κορωνοϊού.

Πιστή στην πολιτική «zero-covid»

Η χώρα συνεχίζει να εφαρμόζει πολιτική «zero-covid», την ώρα που ο υπόλοιπος πλανήτης μαθαίνει να συμβιώνει με τον ιό.

Σε πάνω από 70 πόλεις έχει εφαρμοστεί πλήρες ή μερικό lockdown λόγω της Covid από τα τέλη Αυγούστου, επηρεάζοντας την καθημερινότητα 300 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με στοιχεία του CNN.

Το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού μεταξύ των ηλικιωμένων είναι, όπως αναφέρουν οι κινεζικές αρχές, ένας από τους λόγους για τη διατήρηση αυστηρών περιορισμών κατά του κορωνοϊού.

Νέες παραλλαγές του ιού έχουν επηρεάσει την προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια πρώτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων που παρασκευάστηκαν στην Κίνα και τα οποία παρέχουν χαμηλότερη προστασία σε σύγκριση με τα mRNA που αναπτύχθηκαν στη Δύση. Οι εκστρατείες ενημέρωσης για τον εμβολιασμό, καθώς και η ανάπτυξη σκευασμάτων νέας γενιάς, βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κίνα.

Με πληροφορίες από CNN

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)