to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:05 | 06.09.2022

Πολιτική

Αύριο η εκλογή προεδρείου και ο προγραμματισμός των εργασιών για την εξεταστική των παρακολουθήσεων

Αρχίζουν αύριο, οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τις παρακολουθήσεις - Θα εκλέξει προεδρείο και θα ασχοληθεί με τον προγραμματισμό των εργασιών της


Για διπλό στόχο της Εξεταστικής Επιτροπής που ξεκινά την Τετάρτη τις εργασίες της έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ. Να εξετάσει δηλαδή τι ακριβώς συνέβη με το απαράδεκτο φαινόμενο της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, όπως είπε ο κ. Τασούλας, αλλά και να διασφαλίσει πώς θα αποφύγουμε παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Σε μια σοβαρή θεσμική συζήτηση χωρίς σκιές αποβλέπει η κυβέρνηση.

Για προσπάθεια αντιπερισπασμού κατηγορεί την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση και καλεί τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει στον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων της όχι μόνο της παρακολούθησης Ανδρουλάκη και Κουκάκη, αλλά και της υπόθεσης Πιτσιόρλα.

«Η υπόθεση Πιτσιόρλα δεν είχε σχέση με την υπόθεση Ανδρουλάκη[…] αφορούσε εξαρχής ποινικά αδικήματα και ο Εισαγγελέας άσκησε 7 κακουργηματικές διώξεις[…]η άρση απορρήτου διατάσσεται από το Δικαστικό Συμβούλιο όχι την ΕΥΠ. Ο κ. Τσίπρας δεν έπρεπε να εμπλακεί καθόλου και αυτό έκανε» επισήμανε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Ενώ η κυβέρνηση τονίζει ότι έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει μόνο στη θεσμική δημόσια ενημέρωση.

«Τι φοβούνται και θέλουν να κρύψουν έναντι του ελληνικού λαού[…] η ΕΥΠ οφείλει να πει την αλήθεια, θα κινηθούμε νομικά εναντίον της ΕΥΠ, για να αναδείξουμε τις ευθύνες» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, ενώ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μανιφέστο είπε ότι «δυστυχώς, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση, μέσα από μια μεθοδική προσπάθεια συσκότισης, επιδιώκει να συγκαλύψει ευθύνες και υπευθύνους για αυτή την πολύ βαθιά θεσμική κρίση».

Με μικρό καλάθι ως προς την αποτελεσματικότητά της προσέρχεται το ΚΚΕ στην Εξεταστική.

«Εμείς θα ζητήσουμε την πλήρη δημοσιοποίηση των συνεδριάσεών της πλην θεμάτων άμυνας και ενημέρωση για την πορεία των ερευνών. Θα ζητήσουμε να έρθουν όλα τα πρόσωπα, για να φωτιστούν σκοτεινές πλευρές» υπογράμμισε ο Ιωάννης Δελής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)