to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:02 | 06.09.2022

Κοινωνία

Πατέρας και γιος οι δράστες της δολοφονίας του 46χρονου εργολάβου στη Ρόδο

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ανθρωποκτονία 46χρονου εργολάβου οικοδομών, για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση από τις 28 Αυγούστου.


Δράστες είναι δύο ημεδαποί, ηλικίας 20 και 53 ετών, πατέρας και γιος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία.

Οι δράστες προσήχθησαν σήμερα, Τρίτη, πρώτες πρωινές ώρες, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και εξεταζόμενοι περιέγραψαν με λεπτομέρειες την πράξη τους, υποδεικνύοντας τον τόπο της ανθρωποκτονίας, καθώς και το σημείο όπου είχαν μεταφέρει – αποκρύψει τη σορό του 46χρονου.

Την 28η Αυγούστου το βράδυ το θύμα είχε συνάντηση με τους δράστες, για να επιλύσουν οικονομικές διαφορές, διαπληκτίστηκαν και τον σκότωσαν.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, ότι οι φερόμενοι ως δράστες χρωστούσαν στον 46χρονο 100.000 ευρώ από εργασίες που είχε κάνει στο ξενοδοχείο τους.

Στη συνέχεια προκειμένου να καλύψουν την πράξη τους, μετέφεραν το όχημα του 46χρονου σε αγροτική περιοχή και τη σορό του σε δεύτερο σημείο όπου την απέκρυψαν πρόχειρα.

Η σορός βρέθηκε, περισυνελλέγει και παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.

Πώς κατέληξαν στον ξενοδόχο

Όπως έγραψε η «Δημοκρατική», ο 46χρονος είχε ανοικτούς λογαριασμούς και προσπαθούσε να εισπράξει τα οφειλόμενα σ’ αυτόν από διάφορους επιχειρηματίες και το γεγονός ότι ενημερώθηκαν οι αρχές πως δεν ανταποκρίθηκε σε ραντεβού που είχε το πρωί της Δευτέρας με ξενοδόχο ο οποίος επρόκειτο να του καταβάλει 30.000 ευρώ για εργασίες που είχε κάνει, ενισχύει τις ενδείξεις ότι πράγματι εξαφανίστηκε από το βράδυ της Κυριακής.

Το βράδυ της Κυριακής και ώρα 23.00 περίπου είχε ραντεβού με έτερο ξενοδόχο με τον οποίο είχαν έλθει σε συμφωνία παρουσία δικηγόρου για την καταβολή οφειλών από άλλο έργο.

Σε κατάθεση που είχε δώσει ενημέρωσε τις αρχές ότι τελικά το ραντεβού τους είχε ακυρωθεί. Στην πορεία τον ερευνών προέκυψαν στοιχεία κυρίως από κάμερες που τον τοποθετούν σε σημείο δίπλα στην ξενοδοχειακή μονάδα.

Ο συγκεκριμένος επρόκειτο να καταθέσει σχετικά το Σάββατο αλλά δεν εμφανίστηκε στις αρχές επικαλούμενος ότι συγγενικό του πρόσωπο νόσησε και νοσηλευόταν. Προέκυψε ωστόσο ότι δεν υπήρξε νοσηλεία γεγονός που οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στην απόφαση να τον προσαγάγει για διευκρινίσεις.

Πηγή: Έθνος, ertnews

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)