to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:51 | 05.09.2022

Κοινωνία

Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ανακοίνωση για τα εργατικά δυστυχήματα

«Η διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών, η γενικευμένη ασυδοσία στους χώρους εργασίας που προκαλούν οι κυβερνητικές πολιτικές στα εργασιακά, η πλήρης υποτίμηση των θεμάτων Υγείας και Ασφάλειας, οδηγούν σε συνεχείς ανθρώπινες τραγωδίες με θύματα εργαζόμενους» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το τμήμα Εργατικής Πολιτικής


To Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ εκφράζει την οδύνη του για τον τραγικό θάνατο των δύο εργαζομένων σε επιχείρηση ιχθυοκαλλιέργειας στην Πρέβεζα.

Δυστυχώς πρόκειται για το δεύτερο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα των τελευταίων ημερών (μετά το εργατικό δυστύχημα στο Ηράκλειο) στα οποία έρχεται να προστεθεί και ο θανάσιμος τραυματισμός εργαζόμενου σε ντελίβερι, χτες το βράδυ σε τροχαίο δυστύχημα.

Αν στις παραπάνω τραγωδίες προσθέσουμε και τα υπόλοιπα σοβαρά εργατικά ατυχήματα που συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα,  γίνεται φανερό ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είναι αδιανόητο να μετράμε σε εβδομαδιαία βάση εργατικά ατυχήματα με σοβαρούς τραυματισμούς ή θανάτους εργαζομένων και κανένας αρμόδιος να μη συγκινείται. Είναι αδιανόητο οι ειδήσεις θανάτων και σοβαρών τραυματισμών στην εργασία να κοντεύουν να γίνουν μέρος της καθημερινότητας.

Η διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών, η γενικευμένη ασυδοσία στους χώρους εργασίας που προκαλούν οι κυβερνητικές πολιτικές στα εργασιακά, η πλήρης υποτίμηση των θεμάτων  Υγείας και Ασφάλειας, οδηγούν σε συνεχείς  ανθρώπινες τραγωδίες με θύματα εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας να αναλάβουν, έστω και τώρα, την ευθύνη για την εργασιακή ζούγκλα που έχει δημιουργηθεί, με τραγικά αποτελέσματα όχι μόνο για τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και για την ίδια τους τη ζωή και να μεριμνήσουν για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και την  υγεία και ασφάλεια στην εργασίας.

Αν δεν θέλουν ή δεν μπορούν, ας κάνουν ίσως τη μοναδική θετική κίνηση που μπορεί ο κόσμος της εργασίας να περιμένει από αυτούς. Να παραιτηθούν για να ανοίξει ο δρόμος σε μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα έχει στο επίκεντρο τα εργασιακά δικαιώματα και σε πρώτη προτεραιότητα την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)